Najavljujemo: Modiko HD – premijera prvih bh. modnih filmova - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Najavljujemo: Modiko HD – premijera prvih bh. modnih filmova

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
3.3.2012.

Rezervirajte 9.3. za kino Meeting Point   Modni film je inovativan i kreativan medij koji omogućava nov način efektne vizualne prezentacije modne industrije. Ovaj medij koji obuhvaća različite vizualne platforme mijenja način na koji se modna industrija prezentira i promovira, istovremeno dajući mogućnost mladima dizajnerima da se natječu s etabliranim imenima. Za dizajnere iz malih zemalja kakva je Bosna i Hercegovina, modni film pruža odličnu priliku da dopru mnogo dalje od lokalne publike i tržišta.  Upravo zato smo iznimno ponosni što možemo najaviti predstavljanje Modiko kratkih modnih filmova koji su rezultat suradnje Udruženja modnih djelatnika i kostimografa s British Councilom, Internacionalnim Univerzitetom u Sarajevu i kinom Meeting Point.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti modni filmovi zaokružuju Modiko HD projekt koji je započet 14.11.2011. prikazivanjem najboljih ostvarenja britanskog modnog filma, predavanjima gostiju iz Velike Britanije Elishom Smith Leverock, Kathryn Ferguson, Davidom Saundersom na temu moda i film i četverodnevnom radionicom koja je rezultirala stvaranjem Modiko modnih filmova.
Kreativni tim koji je sudjelovao u Modiko HD projektu  su: Dizajneri Amna Kunovac Zekić, Jasna Hadžimehmedović Bekrić, Milan Senić, Ata Omerbašić, Lejla Hodžić, Belma Lizde Kurt, Vanja Ciraj, Irma Saje i Lena Stefanović.
Zatim tu su i režiseri Midhat Mujkić i Zinka Bejtić, zvuk i glazba Igor Čamo i Duško Segvić, stilistica Gasha Miladinović, make up artist Renata Ponjević i Maja Koristović Talović, frizer Ensar Dervišbegovic, glumice Alma Terzić, Luna Mijović, Irma Alimanović, Maja Nurkić, Analuna Vranić, Džaan Zec-Filipović, Anja Uzeirbegović, a za  vizualni identitet je zaslužna Enisa Bravo.

02

Promocija filmova će se održati u petak 9.3.2012. u 21.00 sati u Kinu Meeting Point. Nakon projekcije filmova uživati ćemo u  Modiko koktel druženju uz specijalno kreirani koktel u zaštitnoj rozoj boji Modiko udruženja.

Vidimo se kinu?

PreviousNext


modamo.info/Modiko Pr
Foto: Modiko PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno