Najavljujemo: 6. Dani filma Mostar u Cinestaru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Najavljujemo: 6. Dani filma Mostar u Cinestaru

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
22.11.2012.

Petodnevno prikazivanje odličnih filmova u Cinestaru    Dani filma Mostar, šesti po redu, u organizaciji filmske udruge "Oktavijan" od 23. do 27. studenog donose regionalne filmove zainteresiranoj kino publici u Mostaru. Direktor Dana filma, glumac, Slaven Knezović, prokomentirao je na press konferenciji kako mu je izuzetno drago što ovog puta organizatori ne moraju praviti kino tamo gdje ga nema, odnosno da će svi filmovi biti prikazani u Cinestaru i u najboljim tehničkim uvjetima. Naglasio je i da su glavni program  organizatori sastavili od trenutno najrecentnijih izdanja u regiji, a što će prema njegovom mišljenju sigurno privući gledatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dane filma u Mostaru, tradicionalno organizira Kazališno-filmska udruga Oktavijan, uz pomoć brojnih sponzora i partnera. Manifestaciju će svečano otvoriti, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Vjekoslav Bevanda, a specijalni gosti bit će glumci Radko Polič i Ana Karić, kojima će biti uručene nagrade za životno djelo – skulpture „Stablo ljubavi“. Tijekom trajanja Dana filma u glavnom programu će se prikazati ukupno 12 igranih filmova iz regije bivše Jugoslavije, od kojih neki još nisu službeno prikazani u zemljama porijekla. Novost u organizaciji festivala je prikazivanje brojnih dokumentarnih filmova u sekcijama „Kratki film“, „Mediteran film festival“, „Arhivska Hercegovina“ i „Majstori bh. dokumentarizma“. Šeste po redu Dane filma Mostar otvara u petak, 23. studenog od 20 sati, film Igora Mirkovića ''Noćni brodovi'' u kojem glume Ana Karić i Radko Polič. Za subotu, 24. studenog predviđeni su filmovi, ''Cvjetni trg'' od 20 sati, u 21 sat možete pogledati ''Sonja i bik'' dok je erotska drama redateljice Irene Škorić ''7 seks 7'' na programu od 22 sata.

01


Pored ovoga, ljubitelji sedme umjetnosti u kinima s pet zvjezdica, u nedjelju 25. studenog u 22 sata bit će u prilici pogledati i pobjednika ovogodišnjeg Pulskog festivala, film redatelja Damira Čučića ''Pismo ćaći''. Isti dan, ali u 21 sat, na programu je novi nagrađivani film Branka Schmidta ''Ljudožder vegetarijanac''. U ponedjeljak, 26. studenog, od 21:35 sati na rasporedu je crnogorski film ''As Pik'' redatelja Draška Đurovića, u kojem glumi i holivudski glumac Michael Madsen. Inače, film je ove godine premijerno prikazan na "Montenegro film festivalu" u Herceg Novom. Zadnji dan festivala, utorak 27. studenog, na programu su srpski film ''Crna Zorica'' od 20 sati te predstavnik slovenske kinematografije ''Archeo'' koji je na rasporedu u 21 sat.
U dopunskom dijelu programa bit će prikazani najbolji radovi s dva "sestrinska" festivala, neumskog NAFF-a i širokobriješkog MFF-a. Naravno, kompletan izvještaj sa otvorenja 6. Dana filma u Mostaru u kinu s pet zvjezdica, moći ćete čitati na prvom bh.modnom portalu.

Vidimo se tamo!

MODAMO.info

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno