TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 24.5.2013.
Stipe Filipović oduševio performansom na THS-u U prepunoj dvorani BKC-a publici su se predstavili najpriznatiji frizeri s područja bivše Jugoslavije, ali i svijeta. Urban, Mila, Patrick Cameron, Harun Cici, Mustafa Ceylan, Mak Hair Group samo su neka od imena koja su nastupila na THS-u. Sama manifestacije imala je raznolik sadržaj, a vrhunac večeri dogodio se na samom kraju
„Sa obzirom da je manifestacija bila humanitarnog karaktera i bolest ljude čini skromnijima, inspiraciju sam zbog toga pronašao u Beduinima. To su ljudi koji i dan danas žive skromno i obuzdano, bez Facebooka, mobitela i ostale tehnologije koja čini našu svakodnevnicu. Ljudi koji su dopustili da ih Bog vodi kroz život, koji su bez obzira na težak život sretni. Ogromne pripreme su potrebne za jedan ovakav nastup, a da bi sve bilo onako kako sam to zamislio birao sam samo one koji su spremni pratiti me punim srcem. Koreografiju mi je radila Nataša Jekić, Gordana Zucić se pobrinula za kostime, gospodin Ragib (Modeli Ćajan) se pobrinuo za obuću i dio assessoara, Maja Čolak je odradila vrhunski make-up, pijesak koji se nalazi na usnama modela stigao je direktno iz pustinje samo za ovaj nastup. Ne mogu, a da se ne zahvalim Orhanu, Jasminu, Josipu, Bruni i Emiru, mojim modelima koji su dali sve od sebe da preforming izgleda veličanstveno i Goranu koji je odradio najavni video. Veliko hvala Keune proizvodima koji su mi dozvolili da moju zamišljenu ideju mogu realizirati do kraja. Bez njih kosa ne bi mogla biti oblikovana onako kako je bila oblikovana i ne bi izdržala preforming te općenito ljudima iz Keunea koji su mi pomogli da sve ovo realiziram, kao i Anđi koja nekoliko protekli mjeseci sa mnom marljivo radila na cijelom projektu.“ – prokomentirao je Stipe.
Mali uvod u Theater Hair Show donosimo u nastavku.
{gallery}2013_05/hair{/gallery}
MODAMO.info/Press
Foto: Press THT
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!