TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 14.2.2012.

Kako su bosnaskohercegovački dizajneri ukrali show    Valentinovo je za veliki dio Bosne i Hercegovine prošao u iščekivanju premijere filma U zemlji krvi i meda, zahvaljujući kojem je Sarajevo na jednu večer postao mjesto gdje svi žele biti. Divno je bilo gledati novinare kako se trude napraviti savršenu fotografiju naših glumaca i glumica, kao i najzvučnijih imena večeri – Angeline Jol

Među prvima iz glumačke ekipe filma na tepihu su se pojavili Boris Ler i Alma Terzić. Alma je ponovno birala haljinu u potpisu Textura by Nermina Hodžić i Emina Hodžić – Adilović. Ovaj put se radilo o tamnoj haljini na preklop koja je na ramenima ukrašena teksturiranom aplikacijom.
Vanesa Glođo je također ostala vjerna domaćem dizajnu i dizajnerici Jasni Hadžimehmedović -  Bekrić, pa se na premijeri pojavila u sivoj dugoj haljini koja je u predjelu prsiju ukrašena svjetlucavim kamenčićima.

10

Boris Ler i Alma Terzić

 

uzkm07

Rade Šerbedžija, Zana Marjanović, Angelina Jolie, Vanesa Glođo i Goran Kostić

Onog trenutka kada se Zana Marjanović pojavila na crvenom tepihu, jasno je bilo tko će odnijeti nagradu najbolje odjevene dame.  Zana je istinski blistala u nježnoj haljini blijedo ružičaste boje koju potpisuje Amna Kunovac-Zekić. Dok je donji dio haljine elegantno padao niz tijelo što je pojačalo efekt glamura kojeg je dosljedna ova, za Zanu iznimno važna, premijera, a gornji dio je šiven u košulju koju je Zana zakopčala do vrha. Kratki rukavi su također šiveni da padaju niz ruke, a od nakita je birala filigranski nakit Softić od kojeg su se posebno isticale elegantne viseće naušnice. Naušnice su bile u kombinaciji boje haljine i zlata, a dodatno su se istaknule budući da se Zana odlučila za lagano podignutu frizuru. Ponosni smo na njezin izbor.

uzkm
Zana Marjanović

Nakon Zane na crvenom tepihu su se pojavili Angelina Jolie u pratnji Brada Pitta koji su odmah po izlasku iz automobila krenuli u druženje s fanovima koji su ih strpljivo čekali. Posebno je bilo simpatično gledati Brada kako Angelinu fotografira sa obožavateljima. Pregrnuta crnim kaputom, Angelina je tek ulaskom u dvoranu pokazala svoj modni odabir za premijeru joj, kako je rekla, najvažnijeg filma u životu. Ostala je vjerna crnoj klasici, pa smo ju u Sarajevu gledali odjevenu u dugu Versace haljinu koja je u maniri starih hollywoodskih dama otkrivala ramena, a upotpunila ju je upečatljivim naušnicama u boji zlata, dok su na rukama bila izražena dva upečatljiva zlatna prstena, također filigranski nakit Softić.

uzkm02
Zana Marjanović, Angelina Jolie, Goran Kostić

Nervozna sam, ali na lijep način. Niti jedna večer, niti jedan film mi neće značiti više od ovog. Htjeli smo napraviti dobar film i likove s kojima se ljudi mogu poistovjetiti. Nadam se da će film nagnati ljude da posjete Sarajevo i da upoznaju njegovu divnu umjetnost, glazbu i glumu, izjavila je Angelina.
Brad Pitt je novinarima također kratko prokomentirao Angelinin rad i rekao kako je ona sama svoj šef, te da nije htjela imati klasični casting za glumce na koje će pozvati poznata imena. Htjela je nekoga iz regije, nekoga tko je proživio rat i ratna događanja.

uzkm04
uzkm06
Angelina Jolie i Brad Pitt

Muški dio glumačke ekipe također nije razočarao, čak su bili u modnom odabiru i nešto odvažniji od dama, pa se tako Goran Kostić pojavio s zanimljivom frizurom, dok je Rade Šerbedžija dosljedno svom stylingu birao odijelo, šešir i kožnu jaknu. Izrazito elegantan je bio Boris Ler.  
Nakon ceremonije crvenog tepiha, počela je premijera filma, a sve prisutne Angelina je na domaćem jeziku pozdravila riječima - Dobra večer. Hvala vam što ste večeras ovdje.


A.P.
Foto: Getty Images, celebrity-gossip.net


Bonjour

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

TEKST: Bonjour.ba

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina. Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.

Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
 

 

Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-01

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_11_bonjour_ba
 

Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_5_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2

 Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH  
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_7_bonjour_ba

Ana Ćavar, direktorica  i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić

 

U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_6_bonjour_ba-1
 

Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja


Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_4

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_888-1

Bonjour_Vegeta_article-07


 

Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?


Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_20_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_21_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_700_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_22_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_24_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_28_bonjour_ba

Pokazi svoje najbolje blue

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_27_bonjour_ba

 

Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_30_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_31_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-06

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_33_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_34_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_35_bonjour_ba


Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_999

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_40_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_25_bonjour_ba-1
 


Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_59_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_60_bonjour_ba

Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_41_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_875
 

Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.


 vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_54_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_100

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_52_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_53_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_91_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_90_bonjour_ba
 

Malo začina za uspomenu

 

Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_gift_
 

Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.

Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_3_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_14_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_13_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_6_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_4_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_2_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_1_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_12_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_8_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_11_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_7_bonjour_ba
 

A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom

Produkcija: Bonjour.ba  
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba    
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!