Crveni tepih sarajevske premijere filma U zemlji krvi i meda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Crveni tepih sarajevske premijere filma U zemlji krvi i meda

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
14.2.2012.

Kako su bosnaskohercegovački dizajneri ukrali show   Valentinovo je za veliki dio Bosne i Hercegovine prošao u iščekivanju premijere filma U zemlji krvi i meda, zahvaljujući kojem je Sarajevo na jednu večer postao mjesto gdje svi žele biti. Divno je bilo gledati novinare kako se trude napraviti savršenu fotografiju naših glumaca i glumica, kao i najzvučnijih imena večeri – Angeline Jolie i Brada Pitta. Na crvenom tepihu ih je dočekivao direktor Sarajevo Film Festivala, Mirsad Purivatra nakon čega su zvijezde razgovarale s voditeljima Harisom Bilalovićem i Nedom Tadić koja je bila odjevena u kreaciju domaćih dizajnerica Irme Saje i Vanje Ciraj, a koje se predstavljaju pod imenom Oshyosh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prvima iz glumačke ekipe filma na tepihu su se pojavili Boris Ler i Alma Terzić. Alma je ponovno birala haljinu u potpisu Textura by Nermina Hodžić i Emina Hodžić – Adilović. Ovaj put se radilo o tamnoj haljini na preklop koja je na ramenima ukrašena teksturiranom aplikacijom.
Vanesa Glođo je također ostala vjerna domaćem dizajnu i dizajnerici Jasni Hadžimehmedović -  Bekrić, pa se na premijeri pojavila u sivoj dugoj haljini koja je u predjelu prsiju ukrašena svjetlucavim kamenčićima.

10

Boris Ler i Alma Terzić

 

uzkm07

Rade Šerbedžija, Zana Marjanović, Angelina Jolie, Vanesa Glođo i Goran Kostić

Onog trenutka kada se Zana Marjanović pojavila na crvenom tepihu, jasno je bilo tko će odnijeti nagradu najbolje odjevene dame.  Zana je istinski blistala u nježnoj haljini blijedo ružičaste boje koju potpisuje Amna Kunovac-Zekić. Dok je donji dio haljine elegantno padao niz tijelo što je pojačalo efekt glamura kojeg je dosljedna ova, za Zanu iznimno važna, premijera, a gornji dio je šiven u košulju koju je Zana zakopčala do vrha. Kratki rukavi su također šiveni da padaju niz ruke, a od nakita je birala filigranski nakit Softić od kojeg su se posebno isticale elegantne viseće naušnice. Naušnice su bile u kombinaciji boje haljine i zlata, a dodatno su se istaknule budući da se Zana odlučila za lagano podignutu frizuru. Ponosni smo na njezin izbor.

uzkm
Zana Marjanović

Nakon Zane na crvenom tepihu su se pojavili Angelina Jolie u pratnji Brada Pitta koji su odmah po izlasku iz automobila krenuli u druženje s fanovima koji su ih strpljivo čekali. Posebno je bilo simpatično gledati Brada kako Angelinu fotografira sa obožavateljima. Pregrnuta crnim kaputom, Angelina je tek ulaskom u dvoranu pokazala svoj modni odabir za premijeru joj, kako je rekla, najvažnijeg filma u životu. Ostala je vjerna crnoj klasici, pa smo ju u Sarajevu gledali odjevenu u dugu Versace haljinu koja je u maniri starih hollywoodskih dama otkrivala ramena, a upotpunila ju je upečatljivim naušnicama u boji zlata, dok su na rukama bila izražena dva upečatljiva zlatna prstena, također filigranski nakit Softić.

uzkm02
Zana Marjanović, Angelina Jolie, Goran Kostić

Nervozna sam, ali na lijep način. Niti jedna večer, niti jedan film mi neće značiti više od ovog. Htjeli smo napraviti dobar film i likove s kojima se ljudi mogu poistovjetiti. Nadam se da će film nagnati ljude da posjete Sarajevo i da upoznaju njegovu divnu umjetnost, glazbu i glumu, izjavila je Angelina.
Brad Pitt je novinarima također kratko prokomentirao Angelinin rad i rekao kako je ona sama svoj šef, te da nije htjela imati klasični casting za glumce na koje će pozvati poznata imena. Htjela je nekoga iz regije, nekoga tko je proživio rat i ratna događanja.

uzkm04
uzkm06
Angelina Jolie i Brad Pitt

Muški dio glumačke ekipe također nije razočarao, čak su bili u modnom odabiru i nešto odvažniji od dama, pa se tako Goran Kostić pojavio s zanimljivom frizurom, dok je Rade Šerbedžija dosljedno svom stylingu birao odijelo, šešir i kožnu jaknu. Izrazito elegantan je bio Boris Ler.  
Nakon ceremonije crvenog tepiha, počela je premijera filma, a sve prisutne Angelina je na domaćem jeziku pozdravila riječima - Dobra večer. Hvala vam što ste večeras ovdje.


A.P.
Foto: Getty Images, celebrity-gossip.net

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno