9 lekcija koje trebate naučiti do tridesete - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

9 lekcija koje trebate naučiti do tridesete

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

POSAO & ŽIVOT
23.6.2020.

Život se sastoji od svakodnevnih lekcija. Neke se nauče u trenu, dok za druge je potrebno vrijeme da u potpunosti razumijete smisao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na njenu težinu i veličinu, postoji devet važnih životnih lekcija koje bi svi trebali znati prije nego što zatvorite jedno desetljeće života i puni entuzijazma uđete u novo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: hauteofftherack.com

VAŠE NAVIKE VAM MOGU OLAKŠATI ILI OTEŽATI OSTVARENJE CILJEVA

Svaka radnja, događaj, emocija, aktivnost je cigla, što znači da ono što radite svakodnevno gradi kuću u kojoj danas živite.

VI STE ONO ŠTO ČITATE

Ako je vaše tijelo odraz onoga što jedete, onda je vaš um odraz onoga što čitate i proučavate. Napunite ga dobrim stvarima - ne slatkišima, već kvalitetnim sadržajem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktoria Dahlberg (@viktoria.dahlberg) on

NE MOŽETE USPOREDITI SVOJ PUT S BILO KOJIM DRUGIM

Svi imamo svoje male i velike životne borbe i svi imamo svoje trijumfe. Vaš je put sa razlogom vaš. Obratite pažnju na životne lekcije koje su namijenjene samo vama i iz njih naučite nešto novo.

VAŠ BLISKI KRUG DRAGIH OSOBA JE VAŠ "TIM IZ SNOVA"

Ako se okružite negativnim ljudima, vrlo vjerojatno će se mijenjati i vaš pogled na svakodnevne događaje, a ako se okružite dobrim ljudima koji izazivaju u vama pozitivne emocije, puno brže ćete ostvariti vaše ciljeve, želje, snove. U skladu s tim na vama je da izgradite svoj "tim iz snova".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia Rink (@oliviarink) on

DA BISTE BILI PRODUKTIVNI MORATE ODBACITI PREPREKE

Produktivnost se ne odnosi na višestruke zadatke, zapravo je upravo suprotno. Radi se o pokušaju kreiranja manjih kvalitetnijih zadataka, tako da u konačnici možete učiniti više.

NEDOSTATAK PRIPREMA ZNAČI PRIPREMA ZA NEUSPJEH

Ne možete očekivati ​​da ćete brzo i učinkovito preći kroz stvari i zadatke, ako niste isplanirali korake do uspjeha jer ono što danas radite utječe na to gdje počinjete sutra.

Foto: unsplash.com

SAMOSVJESNOST

Najvažniji odnos u vašem životu je onaj koji imate sa sobom. Bez pozitivnog odnosa prema sebi, svaki drugi odnos u vašem životu će patiti. Uvijek počnite sa vama.

PRIJATELJSTVA I VEZE SU SURADNJA

Dakle, u odnosima nema jednosmjerne ulice jer zdravi odnosi čine obje strane boljima i sretnijim.

FIZIČKA AKTIVNOST KLJUČNA JE ZA OSOBNI ZEN

Bez obzira koliko ste zauzeti ili koliko je život postao užurban, uvijek uložiti vrijeme za brigu o svom fizičkom zdravlju.

Foto: freepik.com

 ***
Naslovna fotografija: rawpixel.com
Tekst: Ilda Lihić-Isović

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno