8 destinacija idealnih za proljetno putovanje s prijateljicama - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

8 destinacija idealnih za proljetno putovanje s prijateljicama

PUTOVANJA
10.4.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada vam je potreban bijeg od svakodnevice i želite napunite baterije, pozovite vaše drage dame, kreirajte plan i otputujte na destinaciju koja će vas inspirirati i obogatiti. One su te koje vas najbolje poznaju, zbog čega će cjelodnevno istraživanje grada, kušanje tradicionalnih recepata, upoznavanje s novim kulturama, avanturistički aranžmani ili ples do zore, uistinu postati nezaboravna avantura. Osim toga, nova zajednička pustolovina dodatno će učvrstiti vaše prijateljstvo, a proljetni dani idealni su za outdoor aktivnosti te da poput lokalaca osjetite ritam grada koji posjećujete. 
Mi smo izdvojili osam destinacija koje bi se trebali naći na vašoj #mustsee listi. 

#RIM, ITALIJA 
Gelato u jednoj ruci, prijateljica u drugoj, živopisne ulice, bogata arhitektura, Vespe i građevine koje sežu iz antičkog doba… Sve što vam treba za punjenje baterija i nezaboravne uspomene.

 

#LISABON, PORTUGAL 
Brojni festivali hrane, plaže, zanimljiva arhitektura, uske ulice i prepoznatljivi tramvaji koji su svojevrsna atrakcija, toranj sv.Jurja.., ovaj grad će vaše simpatije ukrasti i toplom i prijateljskom atmosferom. 

#DUBLIN, IRSKA
Mjesto koje je dom pubovima, barovima, parkovima, ali i nekim od najpoznatijih brandova piva, ovaj grad jamči sjajnu zabavu. Idealna je destinacija i za sve ljubitelje književnosti, budući da je Dublin i rodno mjesto Oscara Wildea. 

#COPENHAGEN, DANSKA
Danska je proglašena najsretnijom zemljom na svijetu – zašto onda ne iskusiti 'hygge' i njihov stil života upravo u gradu koji uz raznobojne zgrade i prepoznatljive spomenike (Mala sirena), turiste privlači i palačom Amalienborg, Nacionalnom galerijom i brojnim parkovima? 

#PARIZ, FRANCUSKA
Vjerujemo da su vaše prijateljice često dobile i titulu vašeg 'partner in crime', zbog čega se grad ljubavi nameće kao idealna destinacija za vas. Arhitektura, muzeji, hrana, moda, parkovi, caféi… Pariz je destinacija s koje ćete se vratiti obogaćeni brojnim novim iskustvima. 

#BEČ, AUSTRIJA
Dvorci, veliki parkovi, prekrasne crkve, kuća leptira, muzeji, slavni Prater, Schonbrunn, Beč je grad koji će vas inspirirati, oduševiti svojom ljepotom, bogatom kulturom i povijesti, ali i mjesto na kojem ćete moći doživjeti kraljevski duh i tradiciju s kojom se ovaj grad i ponosi.

#PRAG, ČEŠKA
Stari grad, Karlov most, dvorci i lokalne pivnice, Prag je grad koji trebate istražiti pješice…
Fotogenične građevine, odlična gastro ponuda, zanimljivi ulični performansi i brojne skulpture dat će posebnu notu cijeloj priči. 

#KAPADOKIJA, TURSKA
Kapadokija – pokrajina koja donosi posebnu kombinaciju prirodnih ljepota i jedinstvene arhitekture. Regija smještena između tri ugašena vulkana ima zanimljive kamene strukture, poseban pejzaž, ali i podzemne gradove, zanimljive religijske objekte, kao i muzeje na otvorenom. Vožnja šarenim balonima svakako je jedna od aktivnosti koju svakako vrijedi isprobati. Preporuka – za vrijeme svitanja, u društvu dragih dama. 

PUTOVANJA , 10.4.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Podijeli:

Posljednje objavljeno