Čarolija na otvorenom: Svi detalji proslave u Sarajevu povodom 75 godina brenda Porsche! - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Čarolija na otvorenom: Svi detalji proslave u Sarajevu povodom 75 godina brenda Porsche!

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
9.6.2023.

Kad se spoje poseban ambijent na otvorenom, okružen zelenilom i svježim zrakom, šarolikost dekoracije, ukusni gourmet zalogaji, piće, odlično društvo i poseban povod za proslavu tada dobijete nezaboravno iskustvo o kojem vrlo rado pišemo na Bonjour.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo smo imali tu privilegiju da mi prisustvujemo jednom takvom događaju, proslavi 75 godina brenda Porsche i moramo priznati da je opravdao zamisao eventa na otvorenom koji će oduševiti.

 

Ana ĆavarNaime, Porsche Centar Sarajevo zajedno je sa članovima Porsche zajednice u Bosni i Hercegovini u veselom i šarenom ambijentu hotela Oaza proslavio 75 godina brenda Porsche, ali i sve uspjehe lokalnog tima ostvarene regionalno i globalno.

 

Adnan Bičević, Armin Mulović, Senad Olovčić, Melisa Čengić i Alex VasziProslava ove značajne godišnjice širom svijeta, pa tako i u Sarajevu, jedan je od centralnih događaja kompanije u 2023. godini koji promovira bogato naslijeđe, snažne vrijednosti, sportske i luksuzne modele i veliku Porsche zajednicu.

 Priča o uspjehu Porsche brenda zasnovana je na snu jednog čovjeka da stvori vrhunski sportski automobil koji je zahvaljujući idejama, vizijama i izumima ostvario taj san. Danas, koristeći temu „Vođeni snovima“ Porsche koristi svoje jedinstvene i inspirativne boje Irish Green, Lava Orange, Speed Yellow, Guards Red, Mode Grau, Riviera Blue, Ruby Star, Mint Gruen. Kao posebnu posvetu ostvarenim snovima, tokom cijele godine koristit će se novi „75 Porsche“ logo čije zamagljene plavkaste boje suptilno podsjećaju na tematiku snova.

S ponosom želimo predstaviti Porsche Brand u Bosni i Hercegovini na jedan inovativan način i ova noć to i pokazuje.Slavimo „75 godina marke Porsche“  i mnogo toga smo učinili otkako je brand Porsche etabliran na tržištu. U skorijoj budućnosti nas očekuje još mnogo noviteta, ali smo spremni za iste.Trenutno na tržištu Bosne i Hercegovine imamo registrovano 1.150 Porsche vozila na što smo ponosni. U kontinuitetu ostvarujemo uspjeh u prodajnim i post-prodajnim aktivnostima za naše klijente.izjavio je Armin Mulović, brend menadžer marke Porsche za Bosnu i Hercegovinu.

 


 

Sinoćnje druženje bila je prilika da se gosti prisjete kako je 8. juna 1948. godine počela 75 godina duga tradicija Porsche sportskih automobila. Bio je to dan kada je prvi sportski automobil marke Porsche – 356 “No. 1” Roadster – dobio svoju opštu upotrebnu dozvolu i tako postao prvo vozilo koje nosi naziv danas jednog od vodećih svjetskih proizvođača luksuznih automobila. Također, jedan od najpoznatijih modela, Porsche 911, ove godine slavi svoj 60. rođendan, a da je 2023. godina obilježena proslavama potvrđuje i 100-godišnjica najstarije automobilističke utrke Le Mans na kojoj je Porsche sa ostvarenih 16 sveukupnih pobjeda i 103 pobjede u svojoj klasi, najuspješniji.

U godini kada slavimo toliko toga: 60 godina ikonskog modela 911, 75 godina Porsche brenda, 100 godina utrke Le Mans-a, imperativ nam je zahvaliti se svim entuzijastima koji naš brend vjerno prate i u Bosni i Hercegovini, bilo da su u ulozi naših lojalnih kupaca, naših vrijednih i predanih saradnika, fotografa, snimatelja, agencija i ponosnih partnera. Podijeliti sreću sa njima je neprocjenjivo. Naša sinoćnja proslava i imala je za cilj da impokažemo koliko suvažni u našoj priči uspjeha!“ izjavila je Melisa Čengić, Marketing, CRM & PR menadžerica brenda Porsche za Bosnu i Hercegovinu.


 Poseban detalj bila je činjenica da je cijeli svijet imao priliku da se pridruži obilježavanju 75 godina Porsche brenda tako što su mogli gledati posebnu svečanu emisiju koja se emitovala uživo. Emisija je trajala duže od sat vremena i sa spektakularnom prezentacijom muzike, svjetla i koreografije bila je pravi užitak za sve ljubitelje brenda Porsche. Svi koji žele osjetiti dio atmosfere i uvjeriti se u istinski spektakl mogu pogledati snimak emisije u nastavku.

 


Prekrasno, zvjezdano nebo je stvorilo savršenu pozadinu za ovaj događaj i bilo je to nešto što se rijetko doživi u gradu, a ovaj događaj je to omogućio. Organizatori su se zaista potrudili da sve bude na najvišoj razini. Odabir muzike, plesni performans, hrana i piće su bili savršeni, a atmosfera je bila ugodna.

 

Bilo je tu opuštajućih aktivnosti, ali i onih koje su izazivale adrenalin poput pogleda na Porsche automobile koji su za ovu priliku bili poput umjetničkih djela.

 Ovaj poseban događaj obojen ispunjenjem snova koji je uistinu inspiracija za svakog bio je prava poslastica za ljubitelje Porsche brenda i možemo potvrditi da je bilo iskustvo o kojem će mnogi dugo pričati.***
Naslovna fotografija: Sanela Babić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno