TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 9.3.2016.
Kuhanje je vještina o kojoj iz godine u godinu možemo naučiti nešto novo. Upotreba novih začina, nove, poboljšane metode pripreme namirnica, kreativne kombinacije na prvi pogled nespojivih okusa... svaka nova kuharica ili kulinarska emisija pred nas stavlja nove kulinarske izazove kad je u pitanju svijet kuhanja, prženja, pečenja ili roštiljanja.
Ukoliko uskoro slavite trideseti rođendan, ovo su neke od vještina koje biste trebali usavršiti, kako biste poboljšali vaše osnove i sebi otvorili nova vrata svijeta ukusnih recepata.
#Kako pripremiti odrezak s roštilja
Vještina kojom ćete impresionirati i sebe i ostale. Važno je naučiti kako pravilno koristiti začine (sol i papar), ali i vrijeme pečenja mesa. Termometar za meso će biti itekako koristan alat.
#Kako pripremiti domaći umak od rajčica
Zato što je velika razlika u onom pripremljenom doma i kupljenom u marketu. A vrijeme provedeno za štednjakom se isplati kad pastu ili povrće začinite aromatiziranim sosom od rajčica. Bit će pravo blago vaše smočnice, a možete ga napraviti od svega tri sastojka – maslinovo ulje, rajčice i sol. Po želji, dodajte začinsko bilje ili drugo povrće.
Foto: unsplash.com
#Kako pripremiti pečenu kokoš
Rado viđeno jelo na meniju svakog obiteljskog ručka. Jelo koje je jednostavno za pripremu, a razveselit će i najesti cijelu obitelj.
Foto: unsplash.com
#Kako pripremiti ribu
Riba je jako zdrava namirnica koja se može pripremati na mnoštvo načina, a vi biste trebali znati barem jedan. Najpoznatiji način jeste kuhanje u paketima od folije ili papiru za pečenje, koji daju vlagu ribi i prožimaju ju začinima koji su također dio paketa.
#Kako pripremiti frittatu
Ukoliko imate maslac i jaja, imate osnovu za ovo jelo. Jelo koje je savršena užina, može se pripremati na razne načine. Dovoljan je jedan pogled u hladnjak, izabrete svježe namirnice, uzmete ostatke od ručka, usitinite i ispržite u smjesi od jaja. Volila!
#Kako pripremiti expresso kavu
Napravite u svom domu pravi mali Starbucks i ispunite prostor mirisom aromatične kave uz pomoć ovog aparata.
Foto: unsplash.com
#Kako pripremiti juhu
Zdravo okrjepljujuće jelo prepuno okusa. Laka je za pripremu, a možete koristiti sve povrće koje imate u smočnicu za njenu pripremu.
#Kako pripremiti zapečeno povrće
Brzo, ukusno i jednostavno jelo koje je savršen prijedlog za večeru kroz cijeli tjedan.
***
Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: BONJOUR.ba
TEKST: Nevena Divčić
Pogledajte razgovor s Alisom Čajić
https://www.youtube.com/watch?v=Kq04bpjU78s
Burgundy ili smeđa? Rumenilo ili beauty mark i pjegice?
To su jedine odluke koje ćete trebati donijeti. Ponekad kasnimo toliko da ne možemo razmišljati o tome kakav makeup želimo ili jednostavno ne možemo uvijek nositi neseser sa sobom kako bismo tokom dana popravili makeup. Tu u spas stiže upotreba i nošenje samo jednog proizvoda u torbici.
Ako želite pojednostaviti svoju rutinu, a pritom izgledati besprijekorno, smeđa i burgundy olovka mogu biti vaši saveznici. Ove nijanse su prilagodljive i omogućuju kreiranje cijelog makeup looka s jednim proizvodom.
Smeđa
Smeđa olovka može biti savršen izbor za konturisanje usana, odlična je zamjena za crnu olovku za oči jer pomaže kreirati mnogo mekši i prirodniji izgled. Uz to je ovo odlična opcija ako volite kreirati male pjegice ili upotpuniti look beauty markom.
Burgundy
Već smo se osvrnuli na to kako je burgundy odličan izbor ako želite osvježiti svoj makeup i smeđe oči našminkati malo drugačije. Jasno je da je za usne ovo jedan od apsolutnih favorita, a kada pri ruci nemate omiljeno rumenilo ovo je idealna prilika da kreirate monohromatski look.
* * *
Naslovna fotografija: @leiasfez
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!