7 kulinarskih vještina koje biste trebali usavršiti do svoje tridesete - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

7 kulinarskih vještina koje biste trebali usavršiti do svoje tridesete

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
9.3.2016.

Kuhanje je vještina o kojoj iz godine u godinu možemo naučiti nešto novo. Upotreba novih začina, nove, poboljšane metode pripreme namirnica, kreativne kombinacije na prvi pogled nespojivih okusa... svaka nova kuharica ili kulinarska emisija pred nas stavlja nove kulinarske izazove kad je u pitanju svijet kuhanja, prženja, pečenja ili roštiljanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko uskoro slavite trideseti rođendan, ovo su neke od vještina koje biste trebali usavršiti, kako biste poboljšali vaše osnove i sebi otvorili nova vrata svijeta ukusnih recepata.

#Kako pripremiti odrezak s roštilja
Vještina kojom ćete impresionirati i sebe i ostale. Važno je naučiti kako pravilno koristiti začine (sol i papar), ali i vrijeme pečenja mesa. Termometar za meso će biti itekako koristan alat.

#Kako pripremiti domaći umak od rajčica
Zato što je velika razlika u onom pripremljenom doma i kupljenom u marketu. A vrijeme provedeno za štednjakom se isplati kad pastu ili povrće začinite aromatiziranim sosom od rajčica. Bit će pravo blago vaše smočnice, a možete ga napraviti od svega tri sastojka – maslinovo ulje, rajčice i sol. Po želji, dodajte začinsko bilje ili drugo povrće.

Foto: unsplash.com

#Kako pripremiti pečenu kokoš
Rado viđeno jelo na meniju svakog obiteljskog ručka. Jelo koje je jednostavno za pripremu, a razveselit će i najesti cijelu obitelj.

Foto: unsplash.com

#Kako pripremiti ribu
Riba je jako zdrava namirnica koja se može pripremati na mnoštvo načina, a vi biste trebali znati barem jedan. Najpoznatiji način jeste kuhanje u paketima od folije ili papiru za pečenje, koji daju vlagu ribi i prožimaju ju začinima koji su također dio paketa.

#Kako pripremiti frittatu
Ukoliko imate maslac i jaja, imate osnovu za ovo jelo. Jelo koje je savršena užina, može se pripremati na razne načine. Dovoljan je jedan pogled u hladnjak, izabrete svježe namirnice, uzmete ostatke od ručka, usitinite i ispržite u smjesi od jaja. Volila!

#Kako pripremiti expresso kavu
Napravite u svom domu pravi mali Starbucks i ispunite prostor mirisom aromatične kave uz pomoć ovog aparata.

Foto: unsplash.com

#Kako pripremiti juhu
Zdravo okrjepljujuće jelo prepuno okusa. Laka je za pripremu, a možete koristiti sve povrće koje imate u smočnicu za njenu pripremu.

#Kako pripremiti zapečeno povrće
Brzo, ukusno i jednostavno jelo koje je savršen prijedlog za večeru kroz cijeli tjedan.


***

Naslovna fotografija: unsplash.com
Tekst: BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno