6 znakova da ne pijete dovoljno vode

ZDRAVLJE I NJEGA
9.10.2020.

Prednosti hidratacije organizma su velike, ali često je teško odrediti koliko je dovoljno našem tijelu vode. Prema medicinskom institutu, žene bi trebale piti oko 2,7 litara vode dnevno, a muškarci 3,7 litara što uistinu zvuči mnogo i neizvodivo za jedan dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iskustva drugih dama potaknula su nas na razmišljanje kako znati da li pijemo dovoljno vode za naš organizam i da li postoji neki efikasniji metodi mjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matilde Righi (@matiriga) on

Foto: @healthish

STALNO SE OSJEĆATE UMORNO

Letargija može biti znak da se vaše tijelo usporava kako bi sačuvalo dragocjene rezerve vode. Ako uvijek odspavate punih osam sati, ali još uvijek zijevate tijekom tjedna, vjerojatno će vam trebati dodatna čaša ili dvije dnevno. Ako se umor nastavi, posjetite liječnika opće prakse, ali prvo pokušajte piti više vode i vidjeti kako se zbog toga osjećate.

GUBITAK KONCENTRACIJE

Povezano prilično usko s osjećajem umora je gubitak koncentraci, koji je još jedan od ključnih pokazatelja da ste dehidrirani. Ako do jedanaest sati shvatite da vam oči gube fokus i morate isti odlomak pročitati četiri puta prije nego što pređete na sljedeći, odmaknite se od radnog stola i dopunite bocu/čašu sa vodom.

JELI STE, A OPET OSJEĆATE GLAD

Određeni procenat dnevnog unosa vode dobivamo hranom. Ako ustanovite da posežete za još hrane nakon što ste imali dobar ručak, to bi moglo biti zato što vaše tijelo traži još tekućine. Držite čašu vode pored sebe i ona bi trebala odbiti svako nepotrebno grickanje.

ISPUCALE USNE ILI SUHA KOŽA

Možda jedan od očiglednih pokazatelja jeste suha koža, ali nismo uvijek svjesni koliko zapravo dehidracija utječe na kožu i tijelo. Ako neprestano nanosite balzam za usne, a usne su i dalje suhe, pokušajte riješiti problem na „izvoru“, a ne prigušivati ​​simptome. Također, vaš makeup će izgledati i trajati mnogo duže.

Foto: @fashiioncarpet

PROBLEMI SA PROBAVOM

Problemi sa probavom često su povezani sa nedostatkom vlakana ili zelenila, ali i voda je ključni igrač. Pijuckanje vode tijekom dana i održavanje hidratacije vitalno je za dobro zdravlje crijeva.

NABORANA I OSTARJELA KOŽA

Naborana koža i prerano starenje znakovi su da ne pijete dovoljno vose. Kako starimo, naša tijela zadržavaju sve manje vode, što znači da prirodno trebamo uzimati više kako bismo nesmetano nastavili uživati svaki dan.

Foto: @waterdrop

ZDRAVLJE I NJEGA , 9.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@waterdrop

Podijeli:

Posljednje objavljeno