6 važnih tradicija koje želimo započeti s najmlađima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 važnih tradicija koje želimo započeti s najmlađima

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
2.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira koliko velike ili male bile, obiteljske tradicije su važne. Postaju vrijednost na koju se kasnije možemo osvrnuti, alat uz koji učimo važne životne lekcije, rastemo i ono najvažnije, provodimo kvalitetno vrijeme s najmilijima. Upravo zbog toga smo u nastavku pobrojali nekoliko tradicija koje su odrastanje mnogima od nas učinile posebnim i koje se veselimo podijeliti sa svim klincima i klincezama s kojima ćemo se tek početi družiti u našoj obitelji. 

ČITANJE 
Baš kao što su naši roditelji uz nas provodili vrijeme čitajući slikovnice o omiljenim likovima iz bajki, istu tradiciju započnite i vi s vašom djecom. Zagolicajte im maštu i probudite kreativnost, istovremeno im pokazujući da su knjige sjajan način učenja i itekako važan dio njihovog dana.

ZAJEDNIČKA PRIPREMA JELA
Svi imamo onu jednu omiljenu slasticu iz djetinjstva koju nam je pripremala mama, baka, sestra. I vi zajedno s djecom ili mlađom sestrom/bratom kuhajte ili pecite slastice, neka upoznaju nove arome, okuse i mirise. Čak i ne mora biti u potpunosti zdrava. Važno je druženje, smijeh i učenje. 

UŽIVANJE U MALIM STVARIMA 
Hvatanje pahulja snijega na prvi snježni dan u godini, okupljanje u dnevnom boravku uz kakao tijekom prohladnih večeri, odlazak u park s biciklima u proljetnim danima… razvijte s najmlađima sitne rituale koji će uz zajedničko druženje donijeti i dodatne vrijednosti koje će biti podsjetnik da se sreća krije u malim stvarima.

ZAJEDNIČKA PUTOVANJA
Vlakom, brodom, izleti… 
Probudite u njima dodatnu znatiželju i potaknite ih da se samostalno upoznaju s novom sredinom, jezicima i kulturama. To će povećati njihove vidike i otkriti sasvim novi svijet van udobnosti doma. 

SAMOSTALNOST 
Kroz odrastanje, potičite djecu da samostalno donose odluke i biraju što će jesti, odijevati, gdje provoditi poslijepodne... Odabir žitarica, planiranje rođendana ili posjeta parku - dozvolite im da izraze vlastito mišljenje i sami pronalaze rješenja za sve avanture koje ih čekaju.

OBITELJSKE DRUŠTVENE IGRE
Smijeh, zabava, zajedničko vrijeme… društvene igre su važan dio svakog vikenda.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno