6 savjeta za organizaciju obveza u 12.mjesecu bez imalo stresa - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 savjeta za organizaciju obveza u 12.mjesecu bez imalo stresa

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
10.12.2019.

Iako blagdansko vrijeme uživa titulu najveselijeg doba u godini, nije tajna kako organizacija blagdanskog ručka i potraga za idealnim blagdanskim poklonom kreiraju i određenu količinu stresa u ovom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U želji da ove godine smanjimo nepotrebnu anksioznost, brigu i nervozu našli smo nekoliko savjeta kako se pripremiti za blagdane i  #StressFree dvanaesti mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi trikovi će vam pomoći da imate vrijeme za sebe, ali i organizirate ukusan blagdanski ručak, pripremite omiljene slastice te na vrijeme kupite poklone bez gužve u trgovinama. Zato, brzo prelistajte dalje i otkrijte kako kreirati najveselije blagdane za sebe i vaše najdraže.

Organizacija je ključna.

Blagdanska kupnja prije ogromnih gužvi ne samo da će uštedjeti vaše vrijeme nego će učiniti da uistinu uživate u blagdanskoj euforiji bez čekanja u dugim redovima. Na taj način ćete imati i više vremena za pripremu obroka, slastica, kupnju poklona i sl., a sve što trebate je uzeti jedno poslijepodne u ovom tjednu, zapisati listu stvari koje vam trebaju i posjetiti omiljenu trgovinu. Vaša djeca, muž, prijateljica, sestra, mama vam u tome mogu pomoći.

Postavite budžet.

Od namirnica do poklona, unaprijed odredite koliko želite potrošiti na blagdanske aktivnosti ove godine kako ne biste pripremili financijska iznenađenja za sebe tijekom blagdanskog perioda. Osjećati ćete se puno bolje i biti sigurni u svoje shopping liste što automatski uspijeva odagnati stres za vrijeme blagdana.

Radite manje, ne više.

U želji da tijekom blagdana ugodimo baš svima nekada se zanesemo i pretjeramo sa svim aktivnostima i dodatno se umorimo bez nekog dobrog razloga. Ovih blagdana se striktno držite onoga što ste htjeli napraviti i nemojte rezervirati sebe za previše aktivnosti, a kada vas svlada umor ili stres, nema toga što jedna šetnja ili spavanje na sat vremena ne može riješiti.

Umjesto da žurite, usporite.

Kako bi u vašoj kuhinji, dnevnom boravku, vrtu vladalo blagdansko ozračje upamtite da je sasvim ok usporiti i stvari raditi polako kada situacija postane napeta. Pod napetom situacijom smatramo zagorjele kekse, varivo koje ne surađuje, činjenicu da nijedne lampice ne rade iako ste bili uvjereni da rade dvije i sl. Što se nadovezuje na naš sljedeći savjet, a to je...

Nemojte se previše brinuti oko sitnica.

Ok, vaš poklon je upakiran jako loše. I da, možda vaša torta ne liči baš kao na onu na slici ili ste bili velikodušni sa solju u juhi, no, to ne umanjuje vaš trud i nemojte dopustiti da vam to umanji veselje. Ne treba sve biti savršeno i kako bismo to najbolje objasnili u duhu novog Frozen filma:'Just let it go.'

Uživajte!

Blagdansko vrijeme najveselije je doba u godini, a kako i neće biti, kada ste u toplom, u krugu svojih najmilijih uz ukusnu trpezu. Zato, ne zaboravite kreirati prekrasne uspomene i uživati.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno