6 poslovnih odluka koje želimo ostvariti do kraja godine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 poslovnih odluka koje želimo ostvariti do kraja godine

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
3.7.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tek jedan pogled na kalendar potvrđuje onu da vrijeme uistinu brzo leti, jer još uvijek imamo dojam kao da smo jučer uživali u blagdanskim slavljima, ukusnim keksima i koktelima sa šampanjcem. Početak drugog djela godine ujedno je i sjajan podsjetnik da je sada pravo vrijeme da preostale mjesece iskoristimo za ozbiljan pogled na naše ciljeve i postavljanje rezolucija koje ćemo kroz pomno isplanirane korake uskoro i ostvariti. Kako bi ovu godinu prepunu prekrasnih uspomena i novih poznanstava završili u odličnom tonu, izdvojili smo šest poslovnih ciljeva koji će 2019. godinu učiniti još uspješnijom i posebnijom. 

IZAĆI IZ KOMFOR ZONE I NAUČITI NOVU VJEŠTINU 
Često, upravo zbog pozitivnih rezultata koje postižemo na radnom mjestu, kreiramo provjereni raspored koji ne dozvoljava izlazak iz komfor zone. Vrijeme je da to i promijenimo. Razmislite koje bi vam dodatne vještine itekako pomogle na radnom  mjestu – poput programiranja, grafičkog dizajna ili marketinga na društvenim mrežama i narednih šest mjeseci uložite u pristupačne ili besplatne tečajeve koji će vam pomoći da nastavite svoj progres i napravite korak naprijed u razvoju karijere.

PROŠIRITI NETWORKING MREŽU
Konferencije, after work druženja, radionice, seminari…sve su to poslovna događanja koja uz val kreativnosti i inspiracije donose i nova poznanstva koja će vam donijeti nove suradnje. Pokušajte svakako poslovno druženje iskoristiti za upoznavanje novih ljudi, a ako istih nema u vašoj blizini, vi organizirajte jedno. 

ZAPOČETI PRVO POGLAVLJE UNAPRJEĐENJA NA AKTUALNOM RADNOM MJESTU 
Priključite se novom projektu unutar kompanije u kojoj radite, dogovorite sastanak s nadređenima kako biste im rekli vaš cilj ili se prijavite za mentoring. Sve su to mali koraci koji će vam pomoći da budete korak bliže poziciji o kojoj sanjate.

NAUČITI NOSITI SE S TOKSIČNIM SURADNICIMA 
Vjerojatno i vi u uredu imate jednu osobu s kojom se teško sporazumijevate ili imate poteškoće kada je u pitanju vaš timski rad. Kroz narednih šest mjeseci pokušajte s njima započeti dijalog koji će naredne eventualne suradnje znatno okakšati.

DODATNO UNAPRJEĐENJE PREZENTACIJSKIH VJEŠTINA
Bez obzira na kojem mjestu radite, strukturirano govorništvo i jasna prezentacija su vještine koje će vam trebati – kada predstavljate novi projekt, tražite povišicu, želite prodati određenu uslugu ili jednostavno, istaknuti se u timu. Trebali biste znati kako pravilno organizirati i iznositi sadržaj o nekoj temi na svima razumljiv način, ali i kako odgovoriti na neugodna pitanja. Neka vam kao mentor posluže govori i prezentacije uspješnih menadžera koji su usavršili ovu vještinu, a koje možete pronaći online.

SVAKI MJESEC PROČITATI (ILI POSLUŠATI) JEDNU POSLOVNU KNJIGU
Audio knjiga, knjiga s police drage kolegice ili novi naslov iz knjižare – svaki mjesec pokušajte naučiti nešto novo o poslu kojim se bavite i dodatno se motivirajte za sve #girlboss avanture koje vas čekaju.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno