6 jednostavnih makeup trikova koji će vizualno povećati vaše oči - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

6 jednostavnih makeup trikova koji će vizualno povećati vaše oči

Tekst:

Maria Krezić

MAKEUP
3.3.2022.

Kažu da su oči ogledalo duše, a ako povučemo paralelu između najpopularnijih trikova u svijetu šminke i onoga što mogu učiniti jednom pogledu, onda vašoj ljupkosti neće biti kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nije tajna da postoje brojne makeup tehnike pomoću kojih možete stvoriti vizualnu iluziju velikih ili sanjivih očiju izduženog oblika. Genetski tamni podočnjaci, kronični nedostatak sna ili spušteni kapci mogu doprinijeti zatvaranju vašeg pogleda, ali uz nekoliko saveznika koje već vjerojatno imate u svojoj ladici za šminku, sigurno ćete ostavljati mnogo svježiji dojam. Evo kako se poigrati s raznim proizvodima i tehnikama za prividno veće i otvorenije oči.


Uklonite tragove umora i tamne podočnjake

Ovo je prvi i osnovni korak. Odaberite korektor za nijansu ili dvije svjetlije od vaše, ili ako imate jako tamne podočnjake, koristite korektor u tonu breskve, koji će dobro prikriti modre podtonove. Baking tehnika ili matiranje područja ispod očiju također će dodati svjetlinu i pomoći da se vaš eyeliner ne razmaže tijekom dana. Postiže se tako što ćete najprije tekućim korektorom u obliku točkica iscrtati obrnuti trokut ispod očiju, od unutarnjih kutova do vrhova jagodičnih kosti, te zatim izblendati. Na kraju nanesite puder u prahu nježnom pahuljastom četkom.

 

 

Svijetla olovka na vodenoj liniji oka

Jedan od najosnovnijih trikova je korištenje olovke u prirodnim bež nijansama ili bijele za dramatični look, nasuprot tamnom crnom i smeđem lineru na vodenoj liniji koji vizualno smanjuju oko. Budući da u prosjeku trepnemo oko 1500 puta dnevno, ovu tehniku je potrebno ponavljati svaki put kada uhvatite trenutak vremena za popravljanje šminke.


 

 

Definicija uz pomoć tamnijeg pigmenta u pregibu oka

Bez obzira želite li prirodan izgled ili smokey eye, prilagodite paletu sjena cjelokupnom izgledu i ne zaboravite definirati oči u području nabora. Ova tehnika produbljuje pogled i daje očima dimenziju. Nakon što na kapke nanesete svjetliju, svjetlucavu nijansu kao podlogu za look, sredinu kapka naglasite pigmentom koji je nekoliko nijansi tamniji od boje vaše kože. Fokus neka bude na pregibu i vanjskom kutu oka. Također, uvijek blendajte prema gore i prema van, te za taj korak birajte suženi kist koji omogućuje lakšu kontrolu nad sjenama.


 

 

Umjetne trepavice ili uvijač + maskara

Svi znamo da maskara čini veliku razliku u izgledu očiju, posebno kada prethodno koristite uvijač za trepavice. Zamislite koji boom efekt možete postići i korištenjem pravog para umjetnih trepavica. Međutim, ono što je ključno jeste pronaći pravi stil koji će laskati vašem obliku očiju - ovisno o tome imate li bademaste, okrugle, duboke oči, te o veličini i obliku kapka. Ako ne pronađete idealan tip, riskirate da još dodatno vizualno smanjite oči. Stoga pažljivo birajte, najbolje u dogovoru s profesionalcima, a ne izbjegavajte ni korištenje parcijalnih trepavica koje znaju učiniti čuda.

 

Isticanje vanjskog kuta oka eyelinerom ili tamnijim sjenilom

Eyeliner također može pomoći u stvaranju iluzije većih očiju. Ipak izbjegavajte debelo nanošenje tuša, olovke i sjena u na gornjem kapku. Umjesto toga, povucite vrlo tanku liniju iznad vaših trepavica, podižući potez lagano prema gore od posljednje trećine vanjskog ruba oka kako biste stvorili suptilan pokret. Neki čak preferiraju i spajanje dvije linije s gornjeg i donjeg ruba oka kao što smo navikli vidjeti kod slavne filmske dive Sophie Loren. Isti efekt možete postići i korištenjem palete u prahu, čak blendajući nanešeno sjenilo na gornjem kapku za zavodljiv izgled.


 

 

Highlighter na pravom mjestu

Svjetlucavi potez četkicom ne daje život samo vašim jagodicama, već je i jedan od najboljih trikova za otvaranje očiju. Nanesite ga na kapak tik ispod obrve čime će se one prividno podignuti, na unutarnje kutove očiju da ih otvorite i na samo središte kapka da istakne vaš jedar pogled.

 


* * *
Naslovna fotografija: @natasa_pejasinovic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno