Kako napraviti opuštene lokne koje će biti postojane kroz cijeli dan?

KOSA
25.1.2020.

Valovi u kosi ležerna su i ženstvena frizura koju rado biramo u raznim prilikama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete ju lako napraviti i doma, no, prije toga, potrebno je znati par osnovnih koraka uz koje se minute provedene uz uvijač za kosu ispred ogledala neće poništiti već nakon izlaska iz doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su beauty trikovi koji će vam pomoći u kreiranju beauty looka koji je ujedno mladenački, sofisticiran, elegantan i cool.

NEMOJTE PRATI SVOJU KOSU NETOM PRIJE ĆETE JU STILIZIRATI

Vaše kovrče će biti dugotrajnije ako kosu stilizirate barem 12-24h nakon što ste oprali kosu. Naime, to je ujedno i potvrda da vaša kosa nije vlažna, što dodatno osigurava da kovrdže duže zadrže svoj oblik.
Uz ovaj korak ćete imati romantične kovrče kroz cijeli dan, a ako želite, možete koristiti šampon za suho pranje kose koji će učiniti da vaša kosa izgleda kao svježe oprana. 

KORISTITE PREPARATE ZA VAŠ TIP KOSE

Za vrijeme pranja kose možete koristiti preparate koji će vam pomoći osigurati dugotrajnost vaših lokni. 
Korištenjem regeneratora za kovrčavu kosu koji će potaknuti stvaranje prirodnih kovrdži je dobar trik, a ako vaša kosa nije prirodno kovrčava, tada preskočite regenerator u potpunosti. 

INVESTIRAJTE U PEGLU ILI UVIJAČ ZA KOSU

Ovisno o tipu lokni koji preferirate, opuštene ili romantične, odaberite proizvode koji će najbrže dati tražen rezultat. Posavjetujte se s frizerom, pronađite favorite i kosu uvijajte u smjeru suprotnom od lica. 

PUSTITE DA SE VAŠE LOKNE 'OHLADE' NAKON TRETIRANJA UREĐAJIMA ZA STILIZIRANJE

Nakon što ste uvili kosu uz pomoć alata za uvijanje kose, vaše kovrče se trebaju 'ohladiti'. Svakim pokretom uz pomoć alata svoje vlasi ste zagrijali te tako učinili da mijenjaju svoj oblik iz ravnih u kovrčave pramenove. Kako biste učinili da to tako ostane, potrebno je da sve vlasi učvrstite uz pomoć ukosnica na 10-tak minuta baš kao na fotografiji ispod. Tako će vaše kovrče definitivno biti postojane tijekom cijelog dana. 

NEMOJTE U POTPUNOSTI RAŠČEŠLJATI KOVRČE

Kada završite kovrčanje kose, nipošto nemojte odmah u potpunosti raščešljavati vašu kosu. Nekoliko puta prođite rukom vrlo nježno kroz kosu, možete ju i malo rastresti lijevo i desno, a neka vaše aktivnosti tijekom dana učine da se vaše kovrče opuste te kreiraju romantične i ženstvene valove u kosi. Ukoliko želite, možete korisiti i češalj širokih zubaca, no, kosu raščešljajte nježnim pokretima. 

KOSA , 25.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno