5 trikova kako se što lakše vratiti na posao nakon godišnjeg odmora

POSAO & ŽIVOT
2.9.2019.

Godišnji odmor – period u kojem punimo baterije, istražujemo nove lokacije, zaboravljamo na poslovne obveze, mobitel, emailove, alarme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uistinu, malena pauza od užurbanog tempa svima dobro dođe kako bismo ponovno probudili kreativnost, inspirirali se za nove avanture i kreirali nezaboravne uspomene s obitelji i prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjećaj sreće nakon putovanja važno je zadržati u svakodnevici, kako bi nam samo jedna pomisao na odmor izmamila osmijeh na lice i tjednima, mjesecima nakon njegovog završetka.
S obzirom na to da smo već pomalo izašli iz rutine, povratak svakodnevnim dužnostima nosi brojne izazove.
Kako bi cijeli postupak prošao što bezbolnije, pokušajte primijeniti neki od ovih savjeta:

ZDRAV DORUČAK

Iako se ovaj savjet čini jednostavnim i logičnim, hrana koja od jutra budi osjećaj energičnost i poletnosti itekako je važna za produktivnost i motiviranost, posebice nakon povratka s odmora kada nas čeka dosta neodgovorenih emailova i nove obveze. Uz ukusno i zdravo jelo ne trebate se brinuti o neobjašnjivoj želji za šećerom, umoru ili malaksalosti. Također, u ured možete ponijeti i svježe voće te cijeđeni sok kako biste energetski boost držali kroz dan i tijelu dali potrebne vitamine i minerale.

ISPLANIRAJTE DAN I POSLOŽITE PRIORITETE

S obzirom na to da vas čeka uistinu izazovan radni dan, sve obveze popišite na papir, organizirajte ih po hitnosti i odredite kada rješavate koju od obveza i koliko ćete vremenski raditi jedan posao. Ovako ćete imati sve pod kontrolom, osjećati se dobro kada riješite jednu od obveza te znati koliko vam je točno još posla ostalo.


PAUZU ISKORISTITE ZA RAZGOVOR O PUTOVANJIMA I NOVOSTIMA KOJE BUDE UGODNE EMOCIJE

Bez obzira na to što imate puno posla, pokušajte praviti male pauze i stanku za ručak. Pauzu za ručak iskoristite za razgovor s kolegama – o putovanjima, novostima, novim iskustvima, avanturama s kojima ste se susreli. Neka vam taj val pozitivnih emocija bude inspiracija za preostale obveze.


SLUŠAJTE GLAZBU

Playlista po mjeri uvelike može pomoći u buđenju dodatne motivacije.

ISPLANIRAJTE ZABAVNE AKTIVNOSTI ZA JESENSKI PERIOD U VAŠEM GRADU

U svoj planer, kao obvezu na kraju dana zapišite i popis zanimljivih događaja koji se ove jeseni održavaju u gradu. Planiranje će vas razveseliti i dodati na tjedni raspored još par evenata koje ćete željno iščekivati.

POSAO & ŽIVOT , 2.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno