5 svakodnevnih navika uz koje ćete povećati samopouzdanje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 svakodnevnih navika uz koje ćete povećati samopouzdanje

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
28.8.2019.

I za koje vam treba samo pet minuta. Svatko od nas našao se u situaciji u kojoj se nije u potpunosti osjećao samopouzdano. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samopouzdanje je jednako vitalno za naš privatan i poslovni život, zbog čega je potrebno da se na dnevnoj razini brinemo o jačanju naše svjesnosti o sebi samima, težimo ka razmišljanju o pozitivnim stvarima i izlasku iz komfor zone daleko od naših (malih i velikih) strahova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste si dali potrebnu injekciju u razvoju karijere, ali i privatnih odnosa, izdvojili smo pet savjeta koja će dodatno potaknuti vaše samopouzdanje i odmaknuti vas od samokritičnosti. 

RECITE PRVI 'ĆAO'

Kada uđete u ured, u učionicu ili na zabavu, budite osoba koja će prekinuti neugodnu tišinu i potaknuti razgovor. Ne samo da ćete pokazati da se osjećate ugodno u svakoj situaciji, nego će vas ova navika potaknuti da izađete iz zone ugode te da postanete komunikativniji. 

ZAPOČNITE DAN UZ OMILJENU GLAZBU

Glazba provjereno potiče dobro raspoloženje, a nakon što ste se ujutro spremali uz omiljene hitove devedesetih, rasplesali uz latino ritmove ili uživali u klasičnoj glazbi, već imate jutarnji boost za sve avanture koje vas očekuju kroz dan. Dom ćete napustiti pjevušeći omiljene hitove i nasmijani. Savršeno za još jedan užurban dan. 

NOSITE ODJEĆU KOJU VOLITE ( I KOJA VAM PRISTAJE ODLIČNO)

Dajte si injekciju samopouzdanja kroz odjeću koju nosite i pokažite svima da držite sve konce u rukama. Ovisno o prilici, birajte komade uz koje se osjećate dotjerano, ženstveno i snažno. 

DAJTE SI 'HIGH FIVE' NAKON USPJEŠNO OBAVLJENOG POSLA 

Pozitivne afirmacije pomoći će vam da postanete svjesniji unikatnih osobina koje posjedujete, a koje vam pomažu u obavljanju svakodnevnih obveza, kako na poslu, tako i u privatnom životu. S obzirom na to da kolegama i ostatku obitelji često ustupimo komplimente za uspješno obavljen posao, vrijeme je da to napravimo i za same sebe. 

POSTAVITE SI CILJ ZA SVAKI DAN

Postoji posebna razina uzbuđenja i satisfakcije kada u našem planeru dodamo kvačicu tik do obveze koju smo trebali završiti taj dan. To ne samo da nam mami osmijeh na lice, nego i daje boost i pokazuje da se uspješno nosimo s izazovima koje nam nosi dan. Upravo zbog toga si svaki dan postavite cilj čije će ostvarenje potaknuti vas da se trudite više, ali i da budete ponosniji na sebe, a samim time i samopouzdaniji. 


I da, ne zaboravite - osmijeh ništa ne košta, a djeluje čudesno.

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno