5 stvari na koje trebate obratiti pozornost prilikom kupovine svježeg cvijeća

INTERIJERI
29.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od glavnih razloga zašto volimo proljeće i prve dane ljeta, upravo je činjenica da naš vrt i balkon u tom periodu prati cvjetanje neki od najljepših vrsta cvijeća. Zbog toga, gotovo spontano se nameće želja za dodavanjem buketa sviježeg cvijeća u naš dom koji će probuditi florista u nama. Lijep cvjetni aranžman oplemenjuje svaku prostoriju, daje joj živost i toplinu, ali i postaje vesela dobrodošlica svima koji uđu u vaš dom. Kako biste kupili i kreirali neodoljiv buket koji će dugo trajati, ovo je par stvari na koje trebate obratiti pozornost. 

PRIJE ODLASKA U KUPOVINU, RAZMISLITE KAKAV BUKET ŽELITE U DOMU
Pronađite fotografije idealnog buketa na društvenim mrežama i popišete koje vam sve cvijeće treba te koje alternative dolaze u obzir u slučaju da na tržnici, maminom vrtu ili vrtnom centru ne pronađete tražene favorite. To će vam uštedjeti vrijeme prilikom kupovine i spriječiti besciljno lutanje štandovima s cvijećem. 

PRI ODABIRU CVIJEĆA, IMAJTE NA UMU UREĐENJE PROSTORIJE U KOJU GA DODAJETE
Dakle, neka se stil koji vlada u vašem domu ocrtava i kroz cvijeće koje birate. Ako volite minimalizam, možete birati jednostavne bukete bijelih ruža i eukaliptusa, romantičarke će birati božure u raznim nijansama, dok će dame koje vole boho stil, biti vječni ljubitelj tratinčica. 

BIRAJTE CVIJEĆE KOJE IMA PUPOLJKE I JOŠ NIJE PROCVJETALO
Kako bi vaše cvijeće uistinu u potpunosti pokazalo sav svoj šarm, birajte stabljike s pupoljcima, koje će nakon par dana provedenih u vašem dnevnom boravku pokazati svu ljepotu i procvjetati. Osim toga, ovako kupljeno cvijeće puno duže ostaje svježe u vazi. 

OBRATITE POZORNOST NA LIŠĆE 
Lišće nam može puno reći o zdravlju cvijeća. Izbjegavajte kupovinu onoga čije je lišće već suho, žuto ili uvenulo. 


SAZNAJTE SVE O NJEZI KUPLJENOG CVIJEĆA

Prije stavljanja cvijeća u vazu, svakako uklonite sve suvišno lišće. Vodu mijenjajte svakih par dana i obavezno iz nje izbacite uvenulo lišće. Tada stabljike cvijeća samo malo podrežite oštrim nožem i osigurajte im hranjive tvari koje bi inače dobivale iz zemlje. U specijaliziranim trgovinama možete pronaći dohrane za svaki tip cvijeća, a provjeren trik je i dodavanje 2 žlice šećera u vodu.

INTERIJERI , 29.5.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno