5 stvari koje možete napraviti za svoju karijeru u dvadesetima - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

5 stvari koje možete napraviti za svoju karijeru u dvadesetima

POSLOVNI SAVJETI
1.10.2019.

Kako biste vaš entuzijazam, ali i želju za ostvarenjem baš svih ciljeva koje ste zapisali u vaš planer, zadržali kroz cijelu godinu, važno je već danas učiniti prvi korak. U tome će vam pomoći navike uz koje ćete marljivo raditi na razvijanju vještina, ali i uspješno balansirati između svih obveza te organizirati vrijeme na najbolji mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U nastavku smo zbog toga pobrojali 5 stvari, koje će vam pripomoći da vaše vrijeme i ciljeve posložite na najbolji mogući način te već u ranim dvadesetima napravite par pametnih odluka vezanih za vašu karijeru. 

RAZVIJAJTE SVOJU MREŽU POZNANIKA
Jer nikada ne znate kako će se razvijati vaša karijera te koji će vas sve poslovni zadaci čekati u budućnosti. Zbog toga, konferencije i predavanja koristite za upoznavanje što većeg broja ljudi i umrežavanje. 

NAUČITE UPRAVLJATI FINANCIJAMA
Pravilno upravljanje financijama jedna je od ključnih vještina bez obzira na vašu dob. Zato što ranije krenite s razvijanjem zdravih financijskih navika. Čitajte knjige posvećene upravljanju financijama, poslužite se s aplikacijama u upravljanju tjednim budžetima ili potražite savjete članova obitelji. 

INVESTIRAJTE U POSLOVNE KNJIGE ILI PRONAĐITE MENTORA
Knjige su vjerojatno jedan od pristupačnijih i dostupnijih alata za učenje. Kroz savjete, iskustva i preporuke stručnjaka iz cijelog svijeta možete naučiti puno toga o poslu koji vas zanima, kako započeti vlastiti brend, napredovati ili tražiti povišicu. A ako vam to okolnosti dopuštaju, organizirajte praksu ili pripravništvo u kompanijama u kojima biste voljeli kasnije i raditi. 

NAUČITE NE BOJATI SE NEUSPJEHA
Iako nam se ponekad čini da je neuspjeh loš, on je zapravo sjajan način kako da se naučimo snalažljivosti, ali i da izvučemo neprocjenjive lekcije za naredne (poslovne) korake. Zato na sve male i velike neuspjele projekte gledajte kao osobnu lekciju koja vam daje smjernicu za budućnost. 

PRONAĐITE POSAO KOJI ĆE VAM MAMITI OSMIJEH NA LICE IZ DANA U DAN
Sada je pravo vrijeme za istraživanje i pronalazak posla koji će vas iznova motivirati da dajete svoj maksimum i učinite nešto na što ćete biti ponosni. Stvarajte si nove poslovne prilike uz koje ćete iskusiti sve čari pojedinih zanimanja i držite se onoga koji u vama budi osjećaj zaljubljenosti.

POSLOVNI SAVJETI , 1.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

josefindahlberg.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno