5 stvari koje možete napraviti nedjeljom za produktivniji radni tjedan - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 stvari koje možete napraviti nedjeljom za produktivniji radni tjedan

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
4.11.2018.

 Kroz razne svakodnevne navike i primjere naučili smo da je dobra priprema ključ sjajno obavljenog posla. Priprema jela znatno je lakša kada prethodno obavimo shopping namirnica i kreiramo tjedni meni, pravljenje prezentacije ide znatno brže kada unaprijed osmislimo temu i bilješke… slično je i sa obvezama koje nas čekaju kroz novi radni tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Aktivnosti kojima posvetimo vrijeme za vikend mogu znatno utjecati na razinu naše produktivnosti i motiviranosti u tjednu pred nama. Osim toga, kada nedjelju rezerviramo za pripremne radnje za što bezbolniji ponedjeljak, nekako nam i ne pada tako teško što je vikend gotov. Uz organizirane obveze, osmišljen meni i kombinacije, manje se brinemo o avanturama koje nas čekaju… a to su samo neke od stvari koje možete napraviti danas za produktivniji radni tjedan.

#OČISTITE RUČNU TORBU
Nažalost, naša torba nerijetko postane čuvar i sitnica kojima nije mjesto u torbi. Papirići, računi, popisi, omoti od slatkiša… očistite vašu torbu od nepotrebnih stvari i organizirajte ju za novi radni tjedan. Pazite da se u njoj krije balzam za usne, krema za ruke, vaš notes, ali i ključevi te mini pakiranje omiljenog parfema.

rucnatorba

#ORGANIZIRAJTE TJEDNI MENI
Ne samo da ćete se riješiti stresa oko osmišljavanja jela nakon radnog vremena, nego će vam pomoći i da već za vikend kupite i unaprijed pripremite namirnice za ručak. Nasjeckajte povrće i organizirajte ostale namirnice po danima, kako bi i priprema jela išla puno brže.

#NAPIŠITE OBVEZE ZA NAREDNI TJEDAN
Pola sata ostavite i za organiziranje vašeg vremena i obveza kroz tjedan. Popišite svoje privatne obveze i poslovne, ali imajte u vidu i druženja s dragim ljudima i vrijeme za sebe. Razmišljajući unaprijed o svemu što bi se moglo naći na vašem rasporedu pomoći će vam da bolje organizirate vrijeme i rasporedite svoje obveze.

nedjelja sebi

#POSLOŽITE RADNI STOL I ORGANIZIRAJTE EMAIL
Pola sata ostavite i za organiziranje vašeg kućnog ureda, kako u ponedjeljak ujutro vrijeme za rad ne biste koristili za sortiranje spisa, pronalazak kemijskih olovki ili bacanje smeća.

#ORGANIZIRAJTE GARDEROBU
Osmislite kombinacije za tjedan pred vama, kako već sredinom tjedna ne biste razmišljali gdje su vam nestale sve košulje ili u ponedjeljak ujutro kasnili jer ste morali ispeglati haljinu. Jednostavno, u nedjelju pripremite i sortirajte odjeću po danima u ormaru i ujutro uživajte u par dodatnih minuta za sebe.

 

 

Foto: pinterest.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno