5 razloga zašto su jesenska putovanja dobra ideja - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

5 razloga zašto su jesenska putovanja dobra ideja

PUTOVANJA
2.10.2019.

Iako je ljeto postalo sinonim za putovanja, odmor i punjenje baterija uz zvuk valova u pozadini, jesen, iako s nešto nižim temperaturama i definitivno više slojeva odjeće, također nosi brojne prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam vaše privatne i poslovne obveze dozvoljavaju planiranje kratkih vikend ili višednevnih putovanja, ovaj period u godini bit će idealan za šetnje gradom uz prirodu obojenu u najljepše zemljane tonove, ugodnije temperature, manje gužve, ali i uz brojne outdoor aktivnosti poput vožnje biciklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to su samo neke od prednosti putovanja u jesenskom periodu, čak i ako je u pitanju preslatki gradić u vašem susjedstvu.

OUTDOOR AKTIVNOSTI

Jesen za razliku od iznimno visokih ljetnih temperatura nudi bolje uvjete za outdoor aktivnosti. Osim toga, ljeti smo često vezani uz plažu – jesen motivira na istraživanje ulica, parkova i arhitekture grada.

PRISTUPAČNIJE CIJENE KARATA I SMJEŠTAJA

U ovom periodu cijene letova i smještaja su često dosta niže u odnosu na uvijek popularnu ljetnu sezonu ili blagdansko doba krajem godine, bilo da želite putovati unutar regije, kontinenta ili ciljate na prekooceanska putovanja. Zato deseti i jedanaesti mjesec iskoristite za mali #getaway ili vikend izlet s kojeg ćete ponijeti brojne uspomene.

MANJE GUŽVE NA ULICAMA GRADA

S obzirom na to da je u ovom periodu manja potražnja za putovanjima, upravo zbog činjenice da je počela školska i akademska godina, a i godišnji odmor mnogi iskoriste za ljetni period, sada možete očekivati i manje gužve na ulicama grada, kao i manje redove u muzejima ili ispred atrakcija koje posjećujete.

PREKRASNA PRIRODA

Postoji li ljepši prizor od parkova obojenih u najljepše jesenske nijanse crvene, narančaste i smeđe? U ovu formulu dodajte i ukusnu sezonsku hranu, cozy odjeću i zvuk šuškanja lišća dok hodate i imate odličnu podlogu za istraživanje grada.

BOGAT SADRŽAJ U EUROPSKIM METROPOLAMA

Razni filmski i glazbeni festivali koji se održavaju diljem Europe još su jedan dodatan razlog zašto su putovanja u jesen dobra ideja. 

PUTOVANJA , 2.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno