TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 13.12.2018.
Budući da je osmijeh uistinu najljepši makeup koji svaka dama može nositi, redovito smo u potrazi za načinima kako naše zube, unatoč ubrzanom tempu života zadržati zdravima i snažnima. Za blistav osmijeh i bezbolno uživanje u hrani, važno je riješiti se loših navika koje utječu na zdravlje zubi i izlažu ih upalama. Kako biste izbjegli oštećenje zubne cakline potrebno je da iz vaše svakodnevice i
#KONZUMACIJA PIĆA SA SODOM
Gazirana i energetska pića sadrže jednostavne šećere te imaju kiselu pH vrijednost koja može oštetiti caklinu zuba. S druge strane, borovnica, kava, zeleni čaj i crno vino pogoduju stvaranju mrlja na caklini. Pokušajte ova pića zamijeniti s vodom i nakon njihove konzumacije što prije oprati zube.
#ŠEĆERI
I to ne samo šećeri, nego i brojni rafinirani proizvodi, prerađena hrana i namirnice s dodanim šećerima, već u prvih dvadeset minuta nakon konzumacije potiču stvaranje karijesa i oštećivanje zubne cakline. Umjerenost u konzumaciji te zubna higijena su najbolji način kako da se nosite s negativnim djelovanjem šećera.
#ŠKROB
Šećeri iz ugljikohidrata (žitarica, riže, kruha, krumpira) također napadaju zube te potiču oštećenje cakline zuba.
#ZUBNA HIGIJENA
Zube biste trebali četkati najmanje tri puta dnevno, vertikalno i kružno, s nježnom četkicom za zube.
#GRICKANJE NOKTIJU
Ili olovke, leda…
Navika je to koja potiče mikrofrakcije, unos dodatnih bakterija, trošenja cakline, a u pojedinim slučajevima i pucanje zuba. Također, zube ne biste trebali koristiti za otvaranje određenih proizvoda, bez obzira na to što vam se to ponekad čini kao jedina opcija.
Foto: pinterest.com
TEKST: Bonjour.ba
Jeste li ikad zamišljali kako priroda postaje Chanel luksuz na koži?
Upravo ta transformacija stoji u srcu novog mirisa BLEU DE CHANEL L’Exclusif. Od sandalovine s pacifičkog otoka Maré, obrađene kroz održivi i pažljivo kontrolirani proces, pa sve do bočice koja odiše intenzitetom i sofisticiranošću, CHANEL gradi mirisnu priču koja nadilazi trendove.
Kreacija Oliviera Polgea, glavnog parfemskog kreatora kuće, donosi spoj prirodnog i luksuznog, sirovog i profinjenog i uvodi nas u narativ koji vodi od šuma Pacifika do kampanje s Timothéejem Chalametom, sve do trenutka kada miris postane dio vaše svakodnevice.
Od Maré otoka do bočice
Sandalovina, skrivena u šumama pacifičkog otoka Maré, stoljećima je imala status ‘’svetog'' drveta. Za CHANEL, ona je postala dragocjena esencija kao srce parfema koje daje toplinu, gustoću i jedinstvenu magnetičnu privlačnost.
Proces uzgoja i eksploatacije odvija se u partnerstvu s lokalnim Kanak zajednicama: svako posječeno drvo zamjenjuje se s trideset novih, a ekskluzivni proces ekstrakcije omogućava da svaka kap parfema nosi pečat održivosti i autentičnosti.
Čovjek iza mirisa
Olivier Polge, in-house parfumer kuće CHANEL i nasljednik legendarne tradicije koju je započeo njegov otac Jacques, vidi parfem kao spoj umjetnosti i zanata.
Njegov rad na L’Exclusif interpretira sandalovinu na savremeni način, kao miris koji briše granice između klasičnog i modernog, muškog i ženskog, poznatog i nepoznatog.
Mario Sorrenti i Timothée Chalamet
Za novo poglavlje mirisne sage BLEU DE CHANEL L’Exclusif, kuća je angažovala dvojicu umjetnika čija se vizija prepliće: glumca Timothéeja Chalameta i fotografa i režisera Maria Sorrentija.
U kratkom filmu, Chalamet utjelovljuje duh čovjeka koji svaku granicu vidi kao izazov i svako ograničenje kao priliku da ga prevaziđe. Njegova sloboda i energija savršeno odražavaju DNK L’Exclusifa, mirisa što odiše intenzitetom, hrabrošću i neuhvatljivom privlačnošću.
Od bočice do vaše kože
Kvadratna bočica, sa nijansom između plavog i crnog, postaje simbol beskonačnosti, dok sam miris stvara iskustvo koje traje duže od trenutka.
Na koži otkriva topli trag sandalovine, slojevitost amber-drvenastih nota i dozu misterije, podsjetnik da luksuz nije samo u posjedovanju, već u osjećaju koji ostaje.
Foto: CHANEL/ PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!