5 loših navika koje mogu utjecati na zdravlje i bjelinu vaših zubi

BEAUTY SAVJETI
13.12.2018.
Budući da je osmijeh uistinu najljepši makeup koji svaka dama može nositi, redovito smo u potrazi za načinima kako naše zube, unatoč ubrzanom tempu života zadržati zdravima i snažnima. Za blistav osmijeh i bezbolno uživanje u hrani, važno je riješiti se loših navika koje utječu na zdravlje zubi i izlažu ih upalama. Kako biste izbjegli oštećenje zubne cakline potrebno je da iz vaše svakodnevice izbacite ovih 5 navika:

#KONZUMACIJA PIĆA SA SODOM
Gazirana i energetska pića sadrže jednostavne šećere te imaju kiselu pH vrijednost koja može oštetiti caklinu zuba. S druge strane, borovnica, kava, zeleni čaj i crno vino pogoduju stvaranju mrlja na caklini. Pokušajte ova pića zamijeniti s vodom i nakon njihove konzumacije što prije oprati zube. 

#ŠEĆERI
I to ne samo šećeri, nego i brojni rafinirani proizvodi, prerađena hrana i namirnice s dodanim šećerima, već u prvih dvadeset minuta nakon konzumacije potiču stvaranje karijesa i oštećivanje zubne cakline. Umjerenost u konzumaciji te zubna higijena su najbolji način kako da se nosite s negativnim djelovanjem šećera.

#ŠKROB
Šećeri iz ugljikohidrata (žitarica, riže, kruha, krumpira) također napadaju zube te potiču oštećenje cakline zuba.

osmijeh 1

 

#ZUBNA HIGIJENA
Zube biste trebali četkati najmanje tri puta dnevno, vertikalno i kružno, s nježnom četkicom za zube.

#GRICKANJE NOKTIJU
Ili olovke, leda…
Navika je to koja potiče mikrofrakcije, unos dodatnih bakterija, trošenja cakline, a u pojedinim slučajevima i pucanje zuba. Također, zube ne biste trebali koristiti za otvaranje određenih proizvoda, bez obzira na to što vam se to ponekad čini kao jedina opcija.

 

 

 

Foto: pinterest.com

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: