Dolazite u Sarajevo? Predlažemo da posjetite ova 4 lokala. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Dolazite u Sarajevo? Predlažemo da posjetite ova 4 lokala.

Tekst:

Nevena Divčić

GOURMET
1.3.2024.

Svi imamo taj jedan lokal koji najčešće posjećujemo i u kojem se rado okupljamo s prijateljima, ali novo mjesto s lijepim interijerom i promjena su uvijek dobrodošli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svaki od lokala koji će se naći na listi u nastavku smo odabrali jer imaju nešto zajedničko, njihovi interijeri su uređeni tako da mogu biti uvezani u jednu istu priču. Odišu nostalgijom, toplotom i ispunjeni su retro namještajem i dekorativnim dodacima. 

Za neke od njih sigurno ste već čuli bar nekad u prolazu i među omiljenim su turistima koji posjećuju Sarajevo. 


Mr. Elephant 

Popularni Slon, kako ga zovu ljudi koji žive u blizini i tu najradije piju prvu kafu, postoji već nekoliko godina i jedan je od šarmantnijih lokala. U ljetnom periodu u bašti kafića često možete uživati u zvucima saksofona, jazz i blues muzike.

 Uređen je tako da se osjećate kao kod kuće, a interijer je ispunjen neobičnim ukrasima poput pisaće i mašine za šivenje. Ovo je lokal koji će posebno privući pažnju ljubitelja umjetnosti i izložbi koji se nerijetko održavaju u istom

Adresa: Hilandarska 28.


Shane Lounge Bar 

Ovo je lokal u kojem ćete nakon posla uživati u ukusnoj hrani, piću i opet - neobičnom interijeru. Pažnju će vam sigurno privući mnoštvo knjiga, namještaj retro dizajna i muzički instrumenti. Adresa je: Akademika Petra Mandića 17.

 Aroma

Aroma je jedan od najintimnijih lokala koje ćete posjetiti. Ono što će ovdje privući pažnju su restaurirani komadi starog namještaja, umjetnine na zidovima i lijepa, topla energija kojom je ispunjen. 

Adresa je: Trg Vilijema Šekspira.

 Zlatna ribica

Sigurno je jedan od najpoznatijih lokala u Sarajevu i teško da postoji osoba koja već nije čula za ovaj sarajevski grumen zlata. 

 U slučaju da još uvijek postoji neko ko bar jednom nije posjetio ovo magično mjesto - nalazi se na adresi: Kaptol 5.

* * * 
Naslovna fotografija: @inelazekovic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno