5 jednostavnih rituala koji će instant obogatiti vaš dan  - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 jednostavnih rituala koji će instant obogatiti vaš dan 

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
8.4.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutcima kada poželite napraviti pauzu od poduže lista obveza ili stresnog dana na poslu, uz pozitivne afirmacije važno je podsjetiti se da jedan loši trenutak ne bi trebao okupirati vaše misli i kreirati negativne emocije kroz cijeli dan. Kako biste se uhvatili u koštac s vašim mislima i kreirali balans, naučite na svaki novi sat gledati kao na novi početak i u svom rasporedu uvijek izdvojite trenutak za sebe. Ponovno probudite val kreativnosti, pozitivne energije i napravite predah. Da su sitni rituali tu kako bi obojili svaki vaš dan, ali i pomogli vam da, neovisno o izazovu, obučete svoje superodijelo, uvjerite se kroz ovih pet trikova.

#NAPRAVITE JEDNU STVAR ZBOG KOJE ĆETE BITI PONOSNI
Izađite iz zone ugode, budite kreativni i danas napravite nešto odvažno. Pošaljite email za suradnju dami koju oduvijek smatrate idolom, predstavite vašem šefu ideju o novom projektu o kojem već neko vrijeme razmišljate, pošaljite poruku dečku koji vam se sviđa... Isprobajte nešto novo i uživajte u svim lijepim stvarima koje se događaju kada izađete izvan vaših granica. Pokažite svima da ste samopouzdani i da ste dama koja u potpunosti ima kontrolu nas svojom svakodnevicom.  

#NAHRANITE VAŠ UM
Ovaj je zadatak zapravo jako jednostavan. Sve što trebate jeste pronaći inspirativan blog ili knjigu koji će vas motivirati, inspirirati, naučiti nešto novo i pokazati da se trud uvijek isplati. Proširit će vaše horizonte i pomoći vam da stvari gledate iz drugog ugla. 

#HOBIJI SU KLJUČNI ZA BUĐENJE KREATIVNOSTI
Jer oni su ti koji će vam pomoći da u danu odvojite vrijeme za sebe i da uživate u sitnim vještinama koje ste oduvijek voljeli. Upravo je ulaganje u sebi najbolja investicija koju možete napraviti. 

#VJERUJTE SVOM INSTINKTU
Ne dozvolite da vas tuđa razmišljanja nazaduju ili poljuljaju. Uvijek budite najbolji ambasadori onoga što radite i vodite se vlastitim iskustvom.

#SLAVITE I SITNE POBJEDE
Nagradite sebe za odlično pripremljenu prezentaciju, savjet koji ste dali prijateljici ili za sjajno pripremljen sufle. Izmamit ćete si osmijeh na lice, ali i razmišljati kako već sutrašnji dan možete učiniti još boljim. 

 

Foto: isabellathordsen.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno