5 jednostavnih navika koje će instant obogatiti vašu svakodnevnicu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 jednostavnih navika koje će instant obogatiti vašu svakodnevnicu

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
16.10.2018.

 Mali sitni rituali nam pomažu da, neovisno o našem raspoloženju, uvijek pokušamo maksimalno iskoristiti dan pred nama. Uspješne žene redovito ulažu u razvoj svojih vještina kako bi dodatno obogatile i zadržale balans u ubrzanoj svakodnevnici. Neke od njih izdvojili smo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 I vi ih možete lako kopirati, kako biste zadržali strast, poletnost i optimizam, bez obzira koliko vas duga TO-DO lista čeka danas.

#PROSLAVITE SVAKI USPJEH
Kako biste se osjećali motivirano kroz dan i vidjeli rezultat vaših napora, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, na kraju dana, napravite malu retrospektivu i prisjetite se svih sitnih pobjeda koje ste imali taj dan. Manji unos šećera, odlično pripremljeno jelo, završena prezentacija, odgovoreni emailovi, nova vještina, ispeglano rublje… sve su to aktivnosti koje su dio vaše svakodnevnice, a koje bi vaš dan trebale dodatno obojati u vesele boje. Život je nepredvidiv, zbog toga je itekako važno biti svjestan današnjice i uživati u onome što ste napravili. Sada.

svakodnevnica2

 


#UVIJEK IMAJTE PLAN
Sve počinje s pravim pitanjima – koji je moj cilj i kako isti mogu ostvariti?
Kada razmišljate o vašoj karijeri i privatnim ciljevima, osim što je važno iste definirati, ključno je da zapišete i koji su koraci k njihovom ostvarenju, te vremenski period u kojem ćete raditi na ostvarenju istih. Zapišite i vaše limite, vrline i mane, te eliminirajte polako sve prepreke koje se mogu naći na putu ka ostvarenju cilja.

#PRIHVATITE NOVE IZAZOVE
Sve dok ne izađete iz zone ugode nećete biti svjesni svojih mogućnosti. Prihvatite izazove koji vam se nude i pratite gdje će vas to odvesti. Lekcije koje naučite usput su neprocjenjive.

#OKRUŽITE SE INSPIRATIVNIM ŽENAMA
Koje će biti vaši mentori, otvorene za savjete i koje će vas motivirati da se trudite još više. To su dame koje će zajedno s vama biti u konstantnoj potrazi za načinima kako biti još inovativniji u onome što radite i dame koje će vas tjerati da uvijek isprobate i naučite nešto novo. One će vam dati i svježiju perspektivu kako kreirati balans između privatnog i poslovnog života, te vam pripomoći da ostanete pozitivni na vašem putovanju.

#ODMOR JE KLJUČAN
Uz ubrzanu svakodnevnicu, jedan od rituala koji ne smije biti upitan niti biti predmet rasprave jeste odmor i 'ja' vrijeme. Bez obzira na obveze koje imate, morate naučiti kako dio dana rezervirati za opuštanje. Stres koji vas prati na poslu trebate zaustaviti na par sati i uživati u vremenu sa obitelji, kuhanju, plesu, vježbi, čitanju. Vikende ostavite za male sitne rituale koji će nahraniti tijelo i um. Dio vikenda rezervirajte i za hobi, kako biste opet potaknuti kreativnost.

svakodnevnic1

 

Foto via @tezzamb, pinterest.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno