5 audio knjiga koje ćete željeti preslušati već danas - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

5 audio knjiga koje ćete željeti preslušati već danas

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
18.4.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O prednostima čitanja već smo toliko puta pisali.
Ne samo da čitanje pomaže da bolje održavamo koncentraciju, nego nas i uči kako da mudro iskoristimo vrijeme, postavimo si ciljeve, stvari sagledamo iz druge perspektive, izvlačimo lekcije iz pročitanog i naposljetku postanemo bolji govornici. No, ono najvažnije, pomažu nam da se nakratko odmaknemo iz uobičajenog ritma svakodnevice i opustimo se uz priče, savjete i memoare ljudi koji uče iz svakog trenutka.
Upravo zbog toga nas je posebice obradovao trend audio knjiga koje su postale 'game changer' u rasporedu mnogima od nas. Ne samo da nam dozvoljavaju da gužve u prometu i putovanja autobusom iskoristimo puno bolje, nego i na jednostavniji način, naučimo nešto novo i inspiriramo se. U nastavku smo zbog toga izdvojili 5 audio naslova koji su vrijedni i vaše pozornosti.


#1 The Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain
Čak i ako ste istu čitali u osnovnoj školi, sada je pravo vrijeme da ponovno proživite avanture nestašnog dječaka koji je znao puno toga o prijateljstvu i životu. 
Klik ovdje.

#2 Is Everyone Hanging Out Without Me? by Mindy Kaling
Inspirativna biografija Mindy Kaling koja na zabavan način priča o svim lekcijama koje je naučila kroz odrastanje kao kćer migranata, kao i na putu do titule jedne od uspješnijih komičarki današnjice. 
Klik ovdje. #3 Kitchen Confidential by Anthony Bourdain
Sjajni Anthony vas na 'ukusno smiješan i šokantno zadivljujući način' vodi u podzemlje kulinarskog svijeta. 
Klik ovdje. #4 Becoming by Michelle Obama
U memoarima iskreno pripovijeda o putu mlade djevojke iz Chicaga do Washingtona, ali i o ljubavi, braku, kao i o odgovornostima koje nosi uloga Prve dame Amerike.
Klik ovdje.

#5 Royal Holiday by Jasmine Guillory
Lagan, iskren i romantičan roman koja na zabavan i humorističan način govori o izazovima s kojima se susreću moderni parovi.
Klik ovdje.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno