4 znanstveno dokazana razloga zašto je tjelovježba odlična i za vašu kreativnost i fokusiranost

ZDRAVLJE I NJEGA
5.10.2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I iako nam s dolaskom jesenskih dana motivacija za tjelovježbu postaje sve manja, dolazak sezone džempera ne smije biti izgovor da svaki tjedan ne uživate u benefitima tjelovježbe. I iako redovito čitamo o prednostima vježbe za naše zdravlje, ona nosi i brojne pozitivne posljedice za naše psihičko zdravlje. Ponekada samo 20 minuta aktivnosti dnevno čini čuda za našu kreativnost, raspoloženje i fokusiranost. O čemu vam točno pričamo, čitajte u nastavku.

#Tjelovježba poboljšava vaše raspoloženje
Veza između vašeg raspoloženja i tjelovježbe je iznimno jaka. Profesor psihologije na Bostonu, Michael Otto, kroz istraživanje je otkrio da je potrebno do pet minuta nakon završetka tjelovježbe da biste vidjeli pozitivne efekte tjelovježbe na vaše zdravlje i kreiranje pozitivnog stava.

#Podiže vaše samopouzdanje
Nakon završetka tjelovježbe, vaš organizam se napuni energijom, što pozitivno utječe i na vaše samopouzdanje. Jer, ako ste bez puno muke uspjeli završiti challenge na treningu, nebo je granica.

vjezbanje2

 

#Pomaže u borbi protiv anksioznosti
Tjelovježba je prva linija borbe protiv negativnih simptoma anksioznosti. Ona može biti učinkovit način kako da se riješite negativnih emocija, fokusirate se na potpuno nove stvari i riješite osjećaja tjeskobe.

#Probudit će dozu kreativnosti
Istraživanja objavljena u  British Journal of Sports Medicine pokazala su da je tjelovježba usko povezana i s vašom kreativnosti, što je još jedan sjajan razlog zašto već sutra želimo ostati duže na treningu.

 


Foto: Pinterest

ZDRAVLJE I NJEGA , 5.10.2017.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno