4 vrste cvijeća uz koje će vaša terasa izgledati bajkovito tijekom ljetnih dana - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 vrste cvijeća uz koje će vaša terasa izgledati bajkovito tijekom ljetnih dana

Tekst:

Ana Rotim

DIZAJN SAVJETI
23.7.2023.

Čak i one najblaže zrake sunca mnoge od nas privlače da svoje minute i sate provodimo na terasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Osim što posluže da uživamo u toplim danima, uz knjigu i omiljeni topli napitak terase su apsolutna oaza mira i stoga se brojni tijekom proljetne sezone odluče na preuređenje kako bi ostvarili istinski užitak u svom domu. Naime, spomenuto preuređenje ne treba se pretvoriti u veliki pothvat jer pomoću cvijeća u veselim bojama veoma lako možete stvoriti svoj šarmantni kutak. Upravo zbog toga, istražili smo koje cvijeće je idealno kako biste obogatili i osvježili vaše terasu.

 Cinije

Prekrasne latice u širokom rasponu jarkih i nježnih boja ukrasiti će svaku terasu, a ono što će mnoge oduševiti je činjenica da je ovo cvijeće veoma lako uzgojiti. Naime, cvjetovi ove biljke idealni su za sunčano i toplo podneblje, a za rast potrebna im je samo dovoljna količina vode.

Prkos

Jednogodišnja ljetna zeljasta biljka koja oduševljava gracioznim krupnim cvjetovima raznih boja. Cvate od početka ljeta pa sve do početka jeseni, tako da mnogima idealno posluži kao prekrasan dekor tijekom sunčanih ljetnih dana.

Neven

Prepoznatljivi cvijet žute ili narančaste boje i ugodnog mirisa idealan je za terase okupane suncem, te ne zahtjeva velike količine vode. Radi se o jednogodišnjoj biljci koja se sadi tijekom proljetnih i ljetnih dana, a procvasti može samo u par tjedana.

Kadifica

Očaravajuće lijepi cvjetovi ove biljke čine ju jednom od popularnijih tijekom proljetnog preuređenja vrta i terase. Sadi se tijekom proljetnih mjeseci, a da bi procvala potrebna joj je veća količina vode čak par puta tjedno.

 

* * *
Naslovna fotografija: @_allezeitderwelt_ 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno