4 trika uz koja ćete zadržati produktivnost i dok radite od kuće - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 trika uz koja ćete zadržati produktivnost i dok radite od kuće

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
25.4.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je više onih koji produktivnost i motiviranost u obavljanju radnih zadataka dobivaju kroz slobodu da sami organiziraju radno vrijeme ili nerijetko, rade iz udobnosti doma. Kućni ured postao je sve prisutniji uz porast online poduzetništva.
Nosi brojne prednosti, no s druge strane i brojne izazove uz koje je itekako važno ostati fokusiran na zadatke koje trebate obaviti kroz dan. Ovi savjeti će vam u tome i pomoći. 

KREIRAJTE JUTARNJU RUTINU
Svako jutro, prije početka radnog vremena, odvojite vrijeme za sebe i kreirajte jutarnju rutinu koja vam u potpunosti odgovara. Odvojite vrijeme za zdravi doručak, druženje s obitelji, čitanje novina i punjenje baterija za sve obveze koje vas čekaju. Pokušajte izbjegavati scenarij u kojem odmah rano ujutro u pidžami sjedate za radni stol i pišete emailove.

ORGANIZIRAJTE RADNO VRIJEME I PAUZE
Nemojte zloupotrebljavati kućni ured za obavljanje kućanskih poslova svakih 45 minuta, nego ostanite dosljedni vremenu i planovima koje ste zapisali u svoj planer. I vaš kućni ured treba imati svoje radno vrijeme i pauze, a vi, listu obveza za dan.  Naime, za buđenje motivacije i produktivnosti kroz dan, važno je razdvojiti vrijeme za obavljanje privatnih i poslovnih obveza.

INVESTIRAJTE U UGODNU RADNU STOLICU I UTIŠAJTE NOTIFIKACIJE NA MOBITELU 
Jer ne želite da vas bol u leđima i rukama demotivira kroz radni tjedan, kao ni da vas zvukovi s mobitela ometaju u radnim obvezama. 

DRŽITE RADNI STOL UREDNIM
Zadnjih pet minuta radnog vremena ostavite za slaganje spisa, bacanje smeća i vraćanje radnog stola u uredno okruženje koje će vas toplo pozdraviti već sljedećeg jutra. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno