4 trendi boje kose koje ćemo nositi ovog ljeta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 trendi boje kose koje ćemo nositi ovog ljeta

Tekst:

Bonjour.ba

KOSA
2.7.2020.

Odlazak u frizerski salon mnogi koriste i za osvježenje boje, a s dolaskom ljeta, fokus će biti na prirodnim nijansama koje će izgledati svježe te dati potrebnu dimenzionalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatnu dozu inspiracije nerijetko nam daju trendi nijanse koje nas još više potaknu na malu promjenu koja neće proći nezamijećeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo su 4 nijanse koje će obilježiti tople mjesece pred nama.

BOLD ROOTS

Kristen Stewart i Dua Lipa samo su neke od ambasadorica ovog mini trenda koji zahtjeva minimalno truda. Naime, ova frizura stavlja fokus na dvije nijanse - boju pramenova te prirodnu nijansu koja se pojavljuje kod izrasta na kosi. Bila je popularna unazad dva desetljeća, a utjecaj devedesetih dodatno je ovaj hair color trend stavio među beauty imperative.
Ova frizura spaja ombre i prirodni izrast u pomalo edgy look.

Margot Robbie

CHOCOLATE TRUFFLE

Ovaj trend kombinira hladne i tople tonove smeđe boje kako bi naglasilo boju tena, ali i očiju. Topli tonovi lijepo će naglasiti crte lica, dok će hladnije nijanse biti odličan kontrast. Ako imate smeđu kosu i želite suptilnu promjenu, ova tehnika i nijanse bit će idealan odabir za vas.

Priyanka Chopra

SMOKEY ICE

Ova nijansa laska gotovo svakom tonu kože, a prednost je što jednako cool izgleda i kada je vidljiv vaš prirodni izrast. Dramatična je, statement, ali i sjajan način kako da napravite hype kada je u pitanju vaša kosa.

Kim Kardashian

BALAYAGE

Balayage je francuska riječ koja doslovce znači mesti ili bojati. Ona stvara dojam da je sunce glavni stilista vaših svjetlijih pramenova u kosi.
Nježniji, manje primjetni i bez jasnih linija, pramenovi napravljeni balayage tehnikom čine da vaša kosa izgleda mladoliko i svježe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tauni dawson (@taunidawson) on

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno