4 stvari na koje trebate paziti prilikom kreiranja produktivne TO-DO liste - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 stvari na koje trebate paziti prilikom kreiranja produktivne TO-DO liste

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
2.5.2016.

Iako vam se možda tako ne čini na prvi pogled, to do liste također moraju imati svoju konstrukciju koja pomaže da one budu precizne, ostvarive, realne i s jasnim vremenskim rokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One nam pomažu da pobrojimo naše obveze i iste ostvarimo u planiranom vremenskom roku, a svako novo križanje napisane obveze, u nama stvara val pozitivne energije. No, da bi naša lista bila uistinu mjerilo naše produktivnosti i alat koji nam pomaže u našoj svakodnevnici, postoji par detalja na koje trebate obratiti pozornost.

#Zapisujte samo važne obveze
Nemojte svoj dan započeti pisanjem liste na kojoj će uz pravljenje važne prezentacije za veliki projekt na kojem radite već mjesecima napisati kupovina beauty potrepština i odlazak zubaru. Važno je da vaša lista bude specifična, mjerljiva, ostvariva, realna, s jasnom vremenskom linijom. Posložite prioritete na njoj, zadajte si 3 važna i jasna cilja koja morate ostvariti danas i par čije će ostvarenje biti dodatan bonus.

todolist advice 2
#Zapisujte samo ostvarive zadatke
Nemojte si zadavati neostvarive ciljeve. Želite pokrenuti blog? Onda si za danas zapišite obvezu da saznate kako napraviti blog, što je potrebno za kvalitetnu foto opremu s kojom ćete dokumentirati postove potrebne, te koliko vremena možete posvetiti njegovom vođenju. Budite realni i istražite vaše mogućnosti.

#Ne miješajte kvalitetu s kvantitetom i ne koristite listu kao sredstvo torture
Ponekad ljudi, kako bi se osjećali uspješnim, obavljaju samo jednostavne stvari ili obveze koje nisu na listu. Važno je obratiti pozornost na kvalitetu i prioritizirati vaše obveze u danu i koncentrirati se prvenstveno na njih. Isto tako, ne možete napisati predugu listu koja će vam stvarati nervozu i trošiti energiju svaki put kad vidite koliko još obveza imate.

 

Foto: mydomaine.com, pinterest.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno