4 stvari koje možete napraviti danas za balansiran život - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 stvari koje možete napraviti danas za balansiran život

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
25.6.2017.

Čini vam se kao da vam sati dana samo klize i da se ne mičete s mjesta? Iako dajete sve od sebe, čini se kao da ništa ne stižete i zbog toga se pojavljuju tjeskoba i nepotrebna nervoza?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme je da kažete stop i sve te negativne misli izbrišete iz glave. Nitko nije savršen, ali i u toj nesavršenosti itekako možete imati balansiran život koji vam neće iz dana u dan nuditi neugodne osjećaje i negativne misli. Kako u svoj svakodnevni život, rad i odnos s ljudima donijeti uvijek dobru vibru i u svemu uživati bez razmišljanja o tome hoćete li stići ovo ili ono, donosimo u nastavku.

Korak 1 - Odmorite se

Kada vam se čini da vas je stisnulo sa svih strana, to je znak da se trebate odvojiti od radnog stola, prošetati i raščistiti misli. Ako se osjećate tjeskobno i frustrirano radi neke obveze, ništa produktivno se neće pojaviti na papiru ni na kompjuteru, stoga si slobodno uzmite svojih pola sata i dobro promislite je li to negativno razmišljanje uopće bilo potrebno.

01

Korak 2 – Zapišite i isplanirajte svoj idealan dan

Postavite si malene obveze jednu ispod druge i razmislite koji je najbolji, najlakši i najbrži način na koji možete izvesti posao tog dana. Ponekad, kada sve imate pregledno možete znati koliko vas zapravo posla čeka, koliko imate vremena i tada ćete znati da je to itekako izvedivo bez prevelike nervoze i pretjeranog analiziranja situacije.

Korak 3 - Riješite se negativnih misli

Od ljudi koji stalno traže pomoć od vas do vaših negativnih misli kojima sebe obeshrabrujete. Reći ne uopće nije tako teško i čim to naučite vidjeti ćete koliko će se vaši dani izbalansirati, a što se tiče vašeg razmišljanja, apsolutno uvijek možete više no što mislite, pogotovo ako se trudite iz dana u dan.

Korak 4 - Motivirajte sami sebe

Da, to znači inspirativna izreka tu i tamo na zidovima, posjeta stranica koje šire pozitivnu vibru i ciljevi podignuti visoko na ljestvici. Sve to možete i hoćete i morate radi sebe. Ne bojte se riskirati i uvijek izaberite onaj najteži izbor jer upravo je on taj koji će vas najviše naučiti i ohrabriti. Ako se čini nemogućim, poslušajte onu - malim koracima.

Ti to možeš!

Foto: Pinterest

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno