4 razloga zašto želimo posjetiti Kapadokiju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 razloga zašto želimo posjetiti Kapadokiju

PUTOVANJA
16.5.2020.

Regija Kapadokije sa nestvarno bajkovitim krajolicima, prirodnim ljepotama i misterijama podzemnih gradova u posljednjih nekoliko godina se brojnim strastvenim putoholičarimaupisala na listu destinacija koje vrijedi posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zemlja stijena i špilja nalazi se u srcu Turske na visoravni 1000m nadmorske visine, a jedan je od najzanimljivijih krajolika u državi. Nakon posjete ovom mjestu ćete se sigurno vratiti obogaćeni brojnim novim iskustvima, napuniti baterije i stvoriti nezaboravne uspomene na najfotogeničnijim lokacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje lokacije svakako vrijedi posjetiti pri vašem odlasku u Kapadokiju, izdvojili smo u nastavku.

Hoteli u špiljama

Boravak u Kapadokiji bio bi nepotpun ako ne bismo prenoćili u nekom od očaravajućih špiljskih hotela.
Urezani u poznate vulkanske stijene oko Göremea, ovi su hoteli jedinstveno iskustvo. Kapadokija je čarobno odredište koje je poznato po balonima u zraku. Svakog jutra (ako to vremenske prilike dopuštaju) stotine raznobojnih balona odlaze u nebo, ali najbolji pogled nije iz korpe sa balonom, već sa krovova hotela. Ovaj prostor je čak i preko fotografija ukrao naše simpatije čarobnom atmosferom.

Savjet: krovna terasa u Sultan Cave Suites omiljena je lokacija za ljubitelje dobre Instagram fotografije i zbog toga je pristup njoj sada ograničen samo na goste hotela.

Baloni u zraku

Vožnja balonom jedan je od najboljih načina da se vidi spektakularni krajolik cijelog područja i fenomenalni izlazak sunca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Z. (@anette_sunrise) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aida Đapo Muharemović (@iddavanmunster) on

Pasabag

Dolazak do njega uključuje kratku vožnju taksijem izvan mjesta Goreme. Na engleskom Pasabeg znači "Dolina monaha". Pasabag je dom nekih od najupečatljivijih vilinskih dimnjaka u Kapadokiji (visoke gljive u obliku stijena koje se vide u cijelom gradu). Majka priroda zaista je impresivna, a lagana šetnja malim ulicama krajolika ponudit će povratak nazad u vrijeme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evgeniya (@evgeniyaa.g) on

Galerija Ikman

Ovaj živopisni prostor na otvorenom ima tisuće šarenih tepiha koji su prelijepo dekorisani i postavljeni na zidove te su još jedan razlog zašto Kapadokiju dodati na vašu bucket listu.
Savjet: Postao je toliko popularno mjesto za kreiranje foto uspomena da su vlasnici počeli naplaćivati naknadu u iznosu od deset dolara za snimanje prostora iznutra. Vlasnici uvijek cijene ako pozdravite i zatražite dopuštenje za fotografiranje.

PUTOVANJA , 16.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Foto by:

lisahomsy.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno