4 nešto drugačija načina kako kućnim ljubimcima iskazati ljubav - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 nešto drugačija načina kako kućnim ljubimcima iskazati ljubav

Tekst:

Bonjour.ba

LJUBIMCI
30.9.2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Količina ljubavi koju kućni ljubimci unose u naš dom je nemjerljiva i uistinu vrijedna svakog truda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga ne iznenađuje što, uz pravilnu njegu i brigu, iznova pronalazimo načine kako da im uzvratimo za sve lijepe emocije koje kreiraju u našoj svakodnevici. 
Ako i vi imate psa ili mačku, možda će neke od ideja u nastavku i vas inspirirati za gestu koja će potaknuti dodatno uzbuđeno mahanje repom ili zvuk predenja vaše mačke.

PRIPREMITE SE ZA HLADNIJU SEZONU I PRIPREMITE ZA NJIH ODGOVARAJUĆU NJEGU I ODJEĆU

Bez obzira na hladnu sezonu, psi i mačke žele ostati aktivni i uživati u njuškanju, istraživanju i druženju.

Psi imaju krzno, no, onim pasminama koje imaju malo poddlake i starije su životne dobi, potreban je dodatni ogrtač, kako bi boravak vani bio što ugodniji. Uz ogrtač, investirajte i u posebne kreme te masti za njegu šapice kojima je također potrebna dodatna briga u hladnijem periodu. 

S obzirom na to da im zimi treba dodatna energija, povremeno ih iznenadite i malenom poslasticom. Budite umjereni, no, priuštite im zabavan gourmet trenutak. 

Dein Bestes štapići s piletinom

Mačkama je u hladnijoj sezoni također potrebno toplo i ugodno mjesto za drijemanje. Tople deke dodatno ih će ugrijati, a uz to ne zaboravite i na redovito četkanje. 

INVESTIRAJTE U NOVU IGRU KOJA ĆE IH DRŽATI U FORMI TE POTAKNUTI RADOZNALOST

Vaš četveronožni prijatelj uvijek treba malo dodatne vježbe, pa čak i zimi.

Lov na skriveni međuobrok ili jednostavna igračka obogatit će njihov dan. Potrebno je da se među igračkama uvijek nađu i one koje će im predstavljati blagi izazov.
One će dodatno upotpuniti vrijeme kroz dan, a nakon što savladaju prepreke koje nosi, slijedi nagrada, što je sjajan način komunikacije s ljubimcima. 

Dein Bestes Junior hrana za pse do 1 godine bez dodatnog šećera & Dein Bestes potpuna hrana za mačke (govedina i puretina u umaku)

ORGANIZIRAJTE IZLET U PRIRODU

Prilikom organizacije izleta sa psom, imajte na umu da vaša omiljena njuškica provodi dosta vremena istražujući, zato u ruksak pospremite dovoljno vode, prvu pomoć i nemojte pretjerati s fizičkom aktivnosti. 


Ponesite mu omiljenu igračku i dajte vremena za prilagodbu. Uz to, pokušajte održati vašu rutinu, vrijeme hranjenja i spavanja.

ORGANIZIRAJTE ZAJEDNIČKI OBJED I PRUŽITE IM DODATNU PAŽNJU

Kućni ljubimci zaslužuju samo najbolje – stoga je važna ishrana i dodaci koje za njih biramo.

U danima kada priprema jela nije opcija, možete birati ukusne, uravnotežene proizvode koje možete pronaći u susjednoj drogeriji. Dein Bestes nudi različite proizvode za prehranu ljubimaca, grickalice i poneku igračku koja će upotpuniti njihov dan.

Dein Bestes robna je marka dm drogerie markt, a u svojoj ponudi imaju hranu koju krasi izvanredno iskustvo okusa, hranjivi sastojci te ekskluzivni recepti. Uz to, od 1.10 do 12.10. za kupovinu proizvoda za kućne ljubimce u vrijednosti od 10KM i više, na kasi možete preuzeti poklon.

U bogatoj ponudi proizvoda odaberite na različite načine pripremljenu teletinu, piletinu, povrće i mnogo toga više koji sadrže važne vitamine, hranjive materije i vlakna. U zavisnosti od vrste prehrambenog proizvoda, isti je obogaćen, na primjer, biotinom, koji je zadužen za blistavost krzna i lijepu kožu.


Izaberite jelo koje će probuditi njihovu znatiželju i obogatiti dan, poslužite u omiljenoj zdjelici, a element iznenađenja neka bude i nova ogrlica koja će zajednička istraživanja gradom upotpuniti dodatnom cool notom.


***

Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Sanela Zukić za Bonjour.ba/pexel.com

Povezani članci

Najpopularniji članci