4 navike kojih se trebate držati kada vam se čini da se sve raspada - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 navike kojih se trebate držati kada vam se čini da se sve raspada

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
28.5.2020.

Gotovo svaka osoba se ponekad osjećala kao da njena rutina, trenutna poslovna situacija ili obveze naizgled ne funkcioniraju kao ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je jako važno uhvatiti se u koštac sa situacijom, ne prepustiti se lošim emocijama i uzeti stvari u svoje ruke, a kako to učiniti i kako se ponašati kada stvari naizgled počnu izmicati kontroli, otkrijte kroz četiri navike koje izdvajamo u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UMJESTO DA SE FOKUSIRATE NA ONO ŠTO JE POGREŠNO, FOKUSIRAJTE SE NA TO ŠTO MOŽETE POPRAVITI

Ok, primijetili ste kako su neke stvari izmakle kontroli. Umjesto da kreirate paniku, dramu, ispunite svakodnevicu negativnim mislima i demotivirate se, sjedite i razmislite što se može popraviti. U svakom kaosu postoji jedna stvar od koje možete početi, nešto vrijedno popravljanja.
Ako vam se trenutno čini da nemate vremena, vrijeme je da naučite kako bolje prioritizirati i planirati.
Kad niste sigurni što dalje sa svojom karijerom, morate znati postaviti si prava pitanja, umjesto da bježite od neizbježnog.
Dakle, kad vam se čini da se sve raspada, udahnite, izdahnite i pogledajte situaciju iz svih uglova i primijetiti ćete da ipak ima tu nečega na čemu se može poraditi, koliko god to malo ili veliko bilo.

NEMOJTE SEBE OPTEREĆIVATI RADI NEUSPJEHA

Ponekad je najveći krivac vašeg konstantnog lošeg raspoloženja i demotivacije zapravo vaše razmišljenje. Umjesto da se stalno obeshrabrujete radi neuspjeha, nastojte iz cijele situacije izvući lekciju i ići dalje. Dokle god radite, ujedno ćete i griješiti i jako je važno da se s tim pomirite i date od sebe maksimum u svemu što radite. Jedino tako ćete znati da ste dali sve od sebe i biti ćete zadovoljni, pa čak i ako rezultati ne budu onakvi kakve ste očekivali.

KREIRAJTE SVOJU FILOZOFIJU I CILJ KOJI ĆE VAS VODITI DALJE

Kad je situacija naizgled bezizlazna i čini se kao da ste zapeli u nekom vrtlogu emocija i obveza, umjesto da žurite da sve što prije završite, napravite plan. Prava priprema i definiranje ciljeva, koliko god oni mali bili, pomoći će vam održati rutinu, motivaciju i produktivnost te da nastavite raditi jednakim žarom iz dana u dan na onome do čega vam je stalo.

POSVETITE NEKO VRIJEME SEBI

Koliko god je bitno da date sve od sebe, to nećete moći ako u svom rasporedu ne ostavite vrijeme za odmor. Osim što će vam nedostatak sna i loša prehrana ostaviti posljedice na produktivnost, utjecati će na vaše raspoloženje i perfomans na poslu. Također, ako ne kreirate vrijeme da se vaše tijelo odmori, vaše tijelo će to napraviti za vas, kad se u jednom danu tijekom tjedna budete osjećali umorno i demotivirano. Zato, u svom planeru uvijek ostavite jedan dan za vama bitne rituale i taj jedan dan odmora koji će vam pomoći održati balans tijekom cijelog radnog tjedna.

 ***
Foto: unsplash.com
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno