4 načina kako da povećate svoju produktivnost bez pomoći kofeina - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 načina kako da povećate svoju produktivnost bez pomoći kofeina

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
23.11.2015.

Ukoliko je i vama na sam spomen ponedjeljka na pameti velika šalica kava, onda ste vi ciljana skupina koja bi trebala pročitati ovaj članak. Iako smo i sami veliki ljubitelj mirisnih aroma kave i kofeina, postoji par zdravijih i alternativnih rješenja koji će vam pomoći da vašu koncentraciju držite na zavidnoj razini tijekom cijelog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako je vaša ljubav prema zrnima kave prevelika i već jako dugo traje, možda su jutarnja kava i neki od ovih prijedloga u nastavku savršena formula za vas.  

#Pomno izaberite vašu budilicu

Mnoga znanstvena istraživanja su dokazala da je jako važno kakvu budilicu birate. Osim zvona budilice, važno je i svijetlo vaše budilice. Da pojasnimo. Istraživanja su pokazala da je plava svijetlost na vašoj budilici korisna za bolji san, a izloženost plavoj i crvenoj svijetlosti tijekom dana smanjuje pospanost. Također plava boja je odavno dokazano boja koja podiže vaše raspoloženje.

#Imajte žvakaće gume na radnom stolu

Gubite kreativnost i poletnost? Samo uzmite žvakaće gume. Nedavna britanska studija je pokazala da vas žvakaća guma može razbuditi, povećati vašu koncentriranost, čak utjecati i na vaše raspoloženje. Razlog tome leži u činjenici da ona povećava otkucaje srca i razinu kortizola, a oboje je povezano sa energijom.

 

02

#Fizička aktivnost

Bez brige, ne mislimo da trebate odraditi trening kakav rade Victoria's Secret anđelice. Šetnja na svježem zraku od svega 10 minuta će ponovno pokrenuti vaše moždane vijuge i kreativnost, a sigurno će biti odlična i za eliminiranje učinaka slastice koju ste pojele malo prije šetnje.

#Masaža ušiju

Masaža ušiju jedan je od trikova posuđenih iz tradicionalne kineske medicine za koji mnogi navode da je pouzdan i brz način da poboljšate razinu svoje energije. A masaža je jako jednostavna - od vrha ušiju polako i nježno trljajte palcem s jedne strane i kažiprstom s druge prema dnu ušiju.Foto: pinterest.com

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno