DIY ideje za Uskrs: Cvjetni vijenac u obliku zeca, pisanice s citatima i još mnogi drugi!

DIZAJN SAVJETI
29.3.2021.

Dani prije blagdana idealno su vrijeme da svoje ukućane i interijer obradujete nekim novih dekorativnim idejama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite mašti na volju i uz nekoliko zanimljivih prijedloga krenite u kreativno stvaranje uz pomoć ovih DIY projekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

DEKORATIVNI STALCI ZA USKRŠNJA JAJA ILI DRŽAČ UBRUSA ZA JELO  

Slovenska blogerica Anja Gorjup kroz zanimljiv je video pokazala kako na jednostavan način i uz predmete koje zasigurno imate u domu i sami možete napraviti vlastite, uskršnje dekoracije.

Što vam je potrebno:

 • podloga
 • kartonski valjak (tuba)
 • škare
 • olovka
 • silikonski pištolj
 • uže od jute
 • loptice od filca ili vate

Način izrade:

Uzmite kartonski valjak od kuhinjskih brisača za ruke ili toalet papira i olovkom označite pojaseve debljine oko 4,5 cm. Označene valjke izrežite na komade te škarama oblikujte donji i gornji rub svakog dijela kako bi bio što pravilniji i ravniji. Kad se valjak obreže, počnite lijepiti uže na gornji rub. Po rubu nanesite vruće ljepilo na koje ćete pričvrstiti uže i nastaviti ga namotavati sve do donjeg ruba. Na još nekoliko mjesta nanesite malo ljepila kako bi se uže što bolje pričvrstilo. Kad dođete do dna, ljepilom pređite cijeli rub, a zatim škarama prerežite niz. Ukoliko i dalje imate neravan donji dio valjka nakon, malo ga podrežite škarama. Na red dolaze i zekine uši. Odrežite komad užeta, oko 20 cm i prerežite ga na pola. Spojite krajeve i tako formirajte uši. Ponovite postupak i s drugim dijelom užeta koje ste pripremili. Oba uha zalijepite na unutarnji rub valjka. Uzmite lopticu i napravite nos tako što ćete ga zalijepiti na valjak između ušiju.

TUTORIAL: @anjagorjup

DRVCE OD GRANA ZA USKRŠNJA JAJA

Foto: @_katja3_

U prirodi pronađite grane koje i inače možete iskoristiti na više načina. Jedan od njih je i gnijezdo koje ćete napraviti tako što ćete savinuti tanje grane i u njih umetnuti uskršnja jaja. 

CVJETNI VIJENAC U OBLIKU ZECA

Multifunkcionalnom kombinacijom koluta koje možete pronaći u cvjećarnama doista možete kreirati različite decor varijante. Tijekom božićnih blagdana koristite ih u kombinaciji s borovim granama, u ljetnim danima oko njih omotajte lavandu kao mirisnu dobrodošlicu u vaš dom, a tijekom proljeća i uskršnjih blagdana vijenac ukrasite cvijećem. Uz pomoć dva koluta veoma lako možete napraviti i oblik zeca te ga omotati raznovrsnim cvjetovima. Jedan ovakav vijenac može lijepo izgledati i u domu, ali i kao detalj na zidu vašeg balkona.

Foto: @tinker_wells

PISANICE S MOTIVIMA REČENICA IZ KNJIGE

Još jedna maštovita i jednostavna ideja koja će osvježiti svaki blagdanski stol, ali i oduševiti male i velike goste.

Za izradu će vam biti potrebno:

 • jaja
 • ljepilo za decoupage (na vodenoj bazi)
 • kist za bojanje
 • stranica knjige
 • ukrasi

Ukoliko vam je ipak žao uzimati stranice knjiga, odlična zamjena će svakako biti novinski papir ili onaj za zamatanje poklona. Izrežite papir na prilično tanke trake. Započnite tako da na jaje stavite sloj ljepila, dodajte traku, pokrijte ljepilom i ponavljajte postupak. Nema ispravnog ili pogrešnog smjera ljepljenja, uradite po slobodnoj volji. Jedna ovakva dekoracija je dugotrajna i može ostati u vašem domu i duže od Uskrsa. Na ukrašena jaja možete dodati i razne detalje poput čipke, suhog cvijeća, užeta, rafije ili perja.

Tutorial: @theboholakehouse

***

Naslovna fotografija: @mariejoof
Tekst: Ana Bošnjak 

DIZAJN SAVJETI , 29.3.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ana Bošnjak

Foto by:

@mariejoof

Podijeli:

Posljednje objavljeno