4 financijske navike kojih biste se trebali riješiti do tridesete - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 financijske navike kojih biste se trebali riješiti do tridesete

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
16.11.2016.

U naše novogodišnje odluke često se ubraja i ona da ćemo u narednoj godini pametnije upravljati našim financijama, ali i više štedjeti. Ukoliko uistinu želite preuzeti kontrolu nad vašim budžetom i pametno upravljati vašim novcem, ovo su neke od navika kojih biste se trebali riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#Financije planirate prema datumu primitka vaše plaće
To ujedno i znači da ili premalo zarađujete ili previše trošite. Jedan mjesec zapisujte sve vaše troškove i izdatke i saznajte na kojoj od ove dvije točke trebate poraditi i izmijeniti ju. Danas imate i sjajne mobilne aplikacije koje će vam pomoći pratiti vaše troškove. 

#Nemate unaprijed zacrtane ciljeve na što potrošiti novac
Kako biste se motivirali na štednju ili prihvaćanje novih poslovnih ponuda, važno je da si postavite ciljeve. Kako biste se potrudili u njihovom ostvarenju, trebate biti i vizualno i emocionalno povezani sa ciljem.

financijske navike2

#Kupujete impulzivno
Jedan od najčešćih shopping navika koja je loša, a zajedničke su velikom broju moderne generacije, upravo je impulzivna kupovina. Prije kupovine, uvijek trebate razmisliti kolika je iskoristivost pojedinih komada, te da li će cijena istog naštetiti vašem financijskom zdravlju.

#Previše novaca izdvajate na dnevne troškove
Ukoliko uistinu želite uštedjeti, razmislite koliko je pametno svakodnevno jesti u restoranima, naručivati hranu, voziti se taksijem ili plaćati članarine za magazine, tečajeve ili treninge na koje uopće više ne posjećujete ili koristite. . 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno