4 jednostavne navike uz koje ćete smanjiti upotrebu plastike u svakodnevici

BONJOUR.CLUB
4.11.2019.

Ubrzan način života i tehnološki napredak donio nam je mnogo toga, ali i ostavio traga na okoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve više pozornost se pridaje konceptu 'sustainable living', dakle načinu života koji će biti prilagođen prirodi. Zbog toga je važno na koji način upravljamo energijom u kućanstvu, otpadom, kakvu hranu biramo, kozmetiku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vi danas možete napravite male izmjene u svakodnevici i vašem kućanstvu koji će vas učiniti dijelom go green priče te potaknuti da još više brinete o prirodi. Izdvojili smo neke od njih.

ZA KUPOVINU NAMIRNICA BIRAJTE PLATNENE VREĆICE

Sve namirnice, povrće, voće, pa čak i odjevene artikle koje kupite, umjesto u plastične vrećice spremite u ceker. Možete imati ceker za razne svrhe – namirnice, odjeću, svježe voće i tako smanjite upotrebu vrećica u domaćinstvu. Također, pokušajte izbjegavati spremanje svježeg voća ili kruha u plastične vrećice.


ZABORAVITE NA BOCE ZA VODU

Investirajte u termosicu koja je ujedno ekološki prihvatljiviji, ali i znatno pristupačniji odabir od svakodnevnog investiranja u bocu vodu. Isto pravilo vrijedi i za coffee to go.

IZBACITE IZ SVAKODNEVNE UPOTREBE JEDNOKRATNE TANJURE, PRIBOR I ČAŠE

Odlazak na piknik, rođendan ili proslava ne bi trebali biti povod za korištenje jednokratnog plastičnog posuđa. Investirajte u metalne slamke koje se mogu prati, a plastične čaše zamijenite staklenim, koje će, istina, zahtijevati nešto više angažmana oko pranja, kao i opreznost, no, učinit ćete nešto dobro za prirodu.


NAPRAVITE REORGANIZACIJU KUPAONICE

Umjesto kupovine novih bočica šampona ili gela za tuširanje, investirajte u prirodne, mirisne i efikasne preparate bez ambalaže. Vašu plastičnu četkicu za zube zamijenite za onu izrađenu od bambusa, a plastične jednokratne brijače metalnim.

BONJOUR.CLUB , 4.11.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno