TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 30.3.2015.
Pod palicom proslavljenog autora televizijskih hit serija, Mikea Kelleya, nastala je još jedna odlična priča. Revenge, odnosno Osveta, je serija čiji vam likovi neće probuditi duboke emocije i toplinu, nego će vam karakterno komplicirani likovi, njihova sumnjiva i isprepletena prošlost u potpunosti zaokupiti pažnju.
Priča počinje tako što glavni lik serije, Emily Thorne, dolazi u Hampton i upoznaje svoje bogate susjede. Na prvi pogled, Emily se savršeno uklopila, no, istina je da Emily nije nova u gradu. Naime, upravo su stanovnici ovog idiličnog gradića uništili njenu obitelj stoga je odlučila stvari popraviti alatom kojim se najbolje služi - osvetom.
No, osim jako zanimljive dramske radnje, oduševit će vas i kostimografija serije. Glavni razlog tome je kostimograf Jill Ohanneson, koji već ima šaroliku listu klijenata i suradnji iza sebe.
Emily je unutar serije prikazana kao dama koja obožava nositi komade koji su obilježili eru starog Hollywooda. „Jednako elegantno, no manje upečatljivo.“-komentirao je Jill. Crvena je česta nijansa u njenom ormaru na setu, budući da je, kako sam Jill kaže, upravo crvena boja, boja koja ima moć i pruža gledatelju dojam da bi se uskoro moglo dogoditi nešto dramski neočekivano.
Najviše pozornosti dobila je smaragdno zelena Alexander McQueen haljina koju je nosila u drugoj sezoni, kao i raskošna Vera Wang vjenčanica u kojoj se udala za Daniela. Njene dnevne kombinacije savršena su simbioza elegantnih hlača i bluza, kombinezona i jakni, ali i ženstvenih haljina koje nosi uz elegantne modne dodatke. Zaključak – fantastična serija čiji će vas radnja, ali i stil glumaca instantno kupiti.
{gallery}2015/2015_03/emily{/gallery}
Foto: popsugar.com, pinterest.com, blogspot.com
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Lazanje su jedno od najstarijih recepata s tjesteninom i jedno od kultnih jela koje su svijetu poklonili, očekivano… Talijani!
Mnoštvo gourmet delicija koje su s vremenom stekle status kultnih, dolaze upravo iz te zemlje, a recepti koji su osmislili stoljećima prije danas su popularni diljem svijeta. Na toj listi su naravno i lazanje koje radimo u mnogo varijacija i koje svaki put donose osmijeh na lice istinskog foodieja. Ako ste se danas zapitali što kuhati, na vama je samo da se zaputite do najbliže Mercator ili Konzum trgovine po sastojke, a recept za lazanje donosimo mi.
Međutim, to nije recept za bilo kakve lazanje. Znamo da ponekada želite izbjeći kombinaciju tjestenine i mesa, pogotovo na visokim temperaturama kada radije svi na stol stavljamo nešto lagano i osvježavajuće. Upravo takav recept donosimo danas. Belma Halilović je kreirala laganu i zdravu varijantu lazanja od tikvica koje će sigurno biti omiljena zamjena za klasični recept.
Dodajte u košaricu sve s liste sastojaka kako biste osigurali kombinaciju najboljih okusa i pratite jednostavne upute s kojima ćete u trenu imati ukusan i zdrav obrok.
Lazanje od tikvica
Sastojci
Priprema
Za početak, zagrijte pećnicu na 180°C, a potom na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i propržite bijeli luk dok ne omekša.
Zatim je potrebno dodati paradajz sos, origano, bosiljak, so i biber u luk koji je već omekšao. To se kuha na laganoj vatri oko 10 minuta, dok sos ne dobije gušću konzistenciju.
Nakon toga u posudi pomiješajte svježi sir, svježi špinat, pola količine mozzarelle i pola količine parmezana. Sol i biber dodajte po vašem ukusu.
U pleh za pečenje složite lazanje tako što ćete prvo premazati dno pleha s malo paradajz sosa, zatim posložiti sloj tikvica, a potom preko njih rasporediti polovinu smjese sa svježim sirom i špinatom. Nakon što ste sve posložili, prelijte s ostatkom paradajz sosa.
Ponovite slojeve tikvica, svježeg sira i paradajz sosa još jednom, a za kraj na lazanje dodajte preostalu mozzarellu i parmezan. Peći u zagrijanoj pećnici oko 30 - 35 minuta, dok lazanje ne postanu zlatno smeđe, a tikvice mekane.
Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja. Ove lazanje od tikvica su bogate okusima, a tikvice pružaju laganu i osvježavajuću zamjenu za tjesteninu. Uživajte u ovom zdravom obroku!
Lazanje su slojevito jelo puno harmonično sjedinjenih okusa, a u ovom slučaju i puno zdravih i nutritivno bogatih namirnica. Složite svoje zdrave lazanje već danas i uživajte u laganom obroku stvorenom za tople ljetne dane koji još uvijek prate našu svakodnevicu.
* * *
Foto: Belma Halilović za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!