3 zabavne DIY društvene igre za cijelu obitelj - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 zabavne DIY društvene igre za cijelu obitelj

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
24.12.2017.

Upravo u zimskim mjesecima postaje pravi izazov kako u udobnosti svog doma ispuniti sate u danu, a da pritom cijela obitelj uživa i bude uključena. Ove nedjelje vi možete biti taj glavni inicijator zabave i ponuditi svojoj obitelji zabavne, DIY i jednostavne igre u kojima će podjednako uživati baka, unučić, mama i ujak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključuju domine koje i sami možete izraditi uz pomoć papira (ili drveta ukoliko ste spretniji) u tolikoj veličini da s njima možete rukovati i hodati po cijeloj sobi, polja s kockicama koji su svojevrsna utrka do cilja u kojoj mogu sudjelovati svi vaši ukućani i nešto veća igra X i O u kojoj se možete podijeliti u dvije ekipe, a pobjednici osvajaju pravo da prvi kušaju bakine ukusne kolače ili tatinu posebnu pitu. Let the games begin!

 

#1 XXL Domine
Svi se sjećamo drvene kutije u kojoj je naš djed ili tata skladištio svoje domine. Zašto ne bismo od te retro igre kreirali jednu novu, malo veću koja može podrazumijevati domine od drveta, papira ili bilo kojeg drugog vama dražeg materijala, gdje će oni stariji, malo spretniji, izraditi pravokutnike, a oni malo mlađi ispisati točkice. Cijela obitelj će sudjelovati ponajprije u izradi, a kasnije i u odličnoj igri.

01

#2 Polja&kocke
Spretnost, brzina i zabava su tri stvari ključne za pobjednika u ovoj igri. Na najvećem prostoru u kući rasprostrite veliki dugi papir ili stolnjak koji više ne koristite te preko njega iscrtajte polja poput ovih na fotografiji. Djeca neka se za to vrijeme zabave izradom kockica sa 6 strana ili pak možete birati one manje kockice. Sljedeći korak je na nekoliko sati se pretvoriti u živuće figure za igru 'Čovječe ne ljuti se'. Pobjednik je onaj koji uz pomoć što većeg iznosa na kockici prije dođe do kraja staze. P.S.Slobodno kreirajte svoja pravila i nagrade za pobjednika, naravno.

02

#3 X i O
Igra koja ne zastarijeva i koja nas prati još od đačkog doba i školskih klupa. Naime, za ovu igru biti će vam potrebno nekoliko grana koje ćete prvo formirati u znak # koji će poslužiti kao polje za igru. Zatim od istih grana ili štapića (što god vam je draže i jednostavnije) formirajte nekolicinu znakova X i O kako bi igra mogla započeti.

03

 

Uživajte u zabavnom poslijepodnevu!


Foto: parents.com, pinterest.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno