3 stvari koje možete napraviti danas za organiziraniji tjedni jelovnik - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 stvari koje možete napraviti danas za organiziraniji tjedni jelovnik

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
19.5.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada dođemo doma s posla, želimo pripremati jela koja će biti brza, ukusna i hranjiva, no, potraga za receptom za takav ručak zna potrajati i do pola sata.
Zbog toga, kako biste uštedjeli vrijeme, svakodnevne brige oko osmišljavanja istih, ali i kako bi sam proces pripreme bio što jednostavniji, izdvojili smo tri jednostavna trika uz koja će cijeli projekt biti znatno lakši. Tajna se krije u organizaciji koja započinje vikendom. 

VIKENDOM ZAPIŠITE LISTU JELA KOJA ĆETE PRIPREMATI KROZ NAREDNI TJEDAN

Pola sata svake subote ostavite za kreiranje liste jela koja ćete pripremati kroz narednih sedam dana. Vodite se sezonskim namirnicama i svaki dan pripremite jedno jelo koje će voljeti svi članovi vaše obitelji. Ovakav način kreiranja menija pomoći će vam da svaki dan birate druge namirnice i uživate u šarolikim i ukusnih jelima koja će uljepšati druženje za stolom u blagovaonici. 

OTIĐITE U SHOPPING NAMIRNICA POTREBNIH ZA NJIHOVU PRIPREMU

Nakon što ste kreirali svoj meni, provjerite koje vam još namirnice nedostaju za pripremu jela – od začina do dodataka za svako od jela. Slijedi kupnja. 

UNAPRIJED ORGANIZIRAJTE I PRIPREMITE NAMIRNICE ZA PRIPREMU JELA

Kako biste kroz radni tjedan što brže i jednostavnije pripremili jela, svake nedjelje odvojite sat vremena kako biste namirnice, ako to dozvoljavaju njihova svojstva, unaprijed ogulili i narezali i u posudama s poklopcem spremili u hladnjak.
To su mali trikovi uz koje ćete u danima kada nemate vremena jesti ukusna domaća jela koja će vam dati energije za sve avanture koje vas čekaju. Dobar tek!

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno