3 svakodnevne navike zbog kojih se osjećate umorno kroz dan

ZDRAVLJE I NJEGA
4.10.2019.

Naši rituali uvelike utječu na način na koji će se razvijati naš dan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga ne iznenađuje što redovito čitamo o navikama uspješnih ljudi kroz koje pokušavamo prepoznati formule koje će i nama pomoći da postanemo još bolji u organizaciji našeg vremena, ali i da se budimo nasmijani, motiviraniji te da kreiramo balans u svakodnevnim obvezama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, ponekad gubitak energije, bezvoljnost i umor, bio fizički ili psihički, stoji na putu ostvarenja naših ciljeva. Razlog umora se ponekad krije upravo u sitnim svakodnevnim izborima zbog kojih naše tijelo, ali i um ne dobivaju dovoljno kvalitetnog 'goriva'.

NEZDRAVA PREHRANA

Osjećaj umora i iscrpljenosti  često se javlja upravo zbog našeg neuravnoteženog načina prehrane. Uz grickalice, brzu hranu i slatkiše koje konzumiramo kroz dan, nerijetko nesvjesno unesemo previše soli i šećera u organizam s kojima se naše tijelo ne snalazi nabolje. Dobiva trenutni boost, no, dugoročno, u potpunosti je bez potrebnih namirnica. Zato, kako biste već od jutra osjećali energičnost, uvijek unaprijed planirajte svoj doručak, no i dnevni, ali i tjedni meni. To će vam pomoći da ostanete produktivni i fokusirani, ali i da napravite nešto dobro za svoj organizam.

NEDOVOLJNO SNA 

Naša večernja rutina itekako je važan dio našeg dana. Vrijeme prije spavanja trebali biste koristiti za punjenje baterija te paziti da svaku večer idete na spavanje u približno isto vrijeme. To će pomoći da kreirate ritam uz koji ćete kvalitetnije spavati i buditi se odmorniji. Pokušajte reducirati korištenje mobitela i laptopa prije sna. 

PREVIŠE RAZMIŠLJATE O ONOME ŠTO DRUGI MISLE

Naš osjećaj iscrpljenosti i malaksalosti ponekad potječe i od našeg emocionalnog stanja. Ne možemo se vratiti u prošlost i mijenjati stvari, no, već sada možemo utjecati na našu budućnost. Nakon što ste uložili vrijeme u vaše prehrambene navike, ali si i osigurali kvalitetan odmor, radite na izgradnji sebe. Nemojte dozvoliti da drugi komentari kreiraju osjećaj anksioznosnosti. Jer, najvažnija veza je ona koju imamo sami sa sobom. Zato svakodnevno ulažite u nju. I ljude koji vas motiviraju da budete najbolja verzija sebe.

ZDRAVLJE I NJEGA , 4.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno