3 skrivene i fotogenične lokacije u Parizu koje će vas osvojiti na prvu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 skrivene i fotogenične lokacije u Parizu koje će vas osvojiti na prvu

PUTOVANJA
8.4.2020.

Iako još uvijek ne možemo putovati ni planirati detaljnije putovanja zbog globalne pandemije, možemo maštati i kreirati liste destinacija koje vrijedi posjetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je doslovice cijeli Pariz okružen fotogeničnim ulicama radi kojih bismo gotovo stalno škljocali s fotoaparatom, ipak postoji par lokacija koje još uvijek nisu tako poznate turistima, a koje će ukrasti vašu pozornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo ove lokacije kriju poseban šarm Pariza i njegovih četvrti sa cafeima, pekarnicama i najslađim desertima kojima ćete teško odoljeti. Od dva prekrasna cafea u četvrti Montmartre, do najposebnijeg pariškog mosta, otkrijte tri neodoljive fotogenične lokacije u Parizu koje ćete htjeti rado posjetiti.

Most Alexandra III

Ovaj most glasi kao najelegantniji, najgrandiozniji i najraskošniji most koji uistinu može biti i svojevrsni muzej na otvorenom.
Tijekom šetnje na ovom mostu susresti ćete se sa najljepšim skulpturama lavova, nimfi, kupida, riba i morskih čudovišta i upravo zahvaljujući svojoj posebnoj građi i umjetnosti, most Aleksanda III jedno je od najfotogeničnijih mjesta u Parizu. 

La Maison Rose

Naziv ovog cafea doslovno znači 'ružičasta kuća'. Ovaj cafe poslužuje posebno pripremljenu kavu već više od 100 godina. Iako je prvotno bio obojen u bež boju, njegova arhitektura se nije mijenjala još od 1910. godine, a čak je i sami Picasso prema riječima mnogih bio čest gost u ovom cafeu. 
La Maison Rose uistinu predstavlja neodoljivo mjesto za vašu poslijepodnevnu kavu u Parizu i promatranje zalaska sunca te pogled na posebni ritam života koji nudi stari dio grada. 

Le Consulat

Dok smo još uvijek u ovoj četvrti, još jedno mjesto koje ćete htjeti posjetiti u Montmartreu je cafe Le Consulat.
U srcu umjetničke četvrti ovaj cafe je ostao nepromijenjen iako je već desetljećima promatrao promjene u svom okruženju. Nekada su u ovom cafeu sjedili veliki umjetnici kao što su Picasso, Sisley, Van Gogh, Toulouse-Lautrec i Monet među brojnim drugima. A jesmo spomenuli da se na njihovom meniju mogu naći francuska vina i tipična jela iz francuske kuhinje, zajedno sa superukusnim desertima?

PUTOVANJA , 8.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Foto by:

instagram.com, pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno