TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 6.2.2017.

Početak novog radnog tjedna odlučili smo začiniti domaćim keksima. Ipak, nakon uspješno završenih obveza, čokolada i punjenje baterija nam se čini kao pametna ideja. 

Inspiraciju za naše kulinarske avanture, pronašli smo na popularnoj gastro adresi i 3 favorita, koji će zadovoljiti svačije nepce, donosimo u nastavku.

#Baklava s pistacijama
Sastojci:

300 g tankog tijesta za baklavu
200 g maslaca
350 g očišćenih i samljevenih pistacija

Za sirup:

300 g šećera
700 ml vode
10 g Limunske kiseline Dolcela
nekoliko kapi eteričnog ulja od naranče

Priprema:

1. U namašćenu tepsiju posložite 2 lista tijesta i premažite ih rastopljenim maslacem.

2. Po listovima rasporedite dio pistacija, pokrijte s dva lista tijesta i premažite maslacem. Tako slažite nadjev i tijesto dok sve ne potrošite. Završite s tijestom, premažite maslacem i narežite na kocke.

3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C 35 minuta, zatim povisite temperaturu na 210°C i pecite još 10 minuta.

4. Šećer otopite u vodi, dodajte limunsku kiselinu i kuhajte uz neprekidno miješanje tako dugo dok ne dobijete gust sirup.

5. Na kraju dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od naranče. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

6. Pečenu baklavu prelijte sirupom i ostavite stajati do drugog dana da upije tekućinu.

Savjet:
Želite li postići još više mediteranski okus, iskombinirajte više orašastih plodova (badema, pinjola, pistacija).


pistachio-baklava-recipe

Preuzeto od @andreja


#Nutella cheesecake

Sastojci:
Podloga:

250g digestive keksa
125g maslaca

Krema:

500g Mascarponea
300g nutelle ili linolade nougat
100g mljevenih lješnjaka
60g šećera u prahu

Dekoracija:
mljeveni lješnjaci
komadići čokolade

1. Za podlogu:
Samljevene Digestive kekse stavite u zdjelu, dodajte maslac i rukama promiješajte dok se smjesa ne sjedini. Protisnite smjesu na dno kalupa od 20cm i stavite u hladnjak da se stisne dok radite kremu.

2. Za kremu:
Mikserom pomiješajte krem sir, šećer u prahu, linoladu i lješnjake, zatim kremu ravnomjernu rasporedite po kalupu. Ostavite tortu u hladnjaku minimalno 3 sata prije posluživanja

3. Za dekoraciju:
Koristeći kalupe za keksiće tortu sam posula tankim slojem preprženih lješnjaka, a praznine ''ispunila'' komadićima bijele i mliječne čokolade.

maxresdefault


Preuzeto od @KarlaSandra

# Domaća čokolada

Sastojci:

šalica =250 ml
1/4 šalice gorkog kakaa
1/4 šalice kokosovog ulja /otopljenog kakao maslaca
žlica meda
po želji sjeckani orašasti plodovi za dekoraciju

Priprema:

1. Mutilicom ili mikserom dobro pomiješajte sve sastojke. izlijte u kalup (ja sam koristila obične plastične posudice s ravnim dnom) i stavite u hladnjak preko noći da stisne.

2. Ako želite dekorirati, to učinite prije stavljanja u hladnjak.

homemade-chocolate-pistachios




Preuzeto od: natalidethul


Foto: Gringalicious,swankyrecipes.com


Bonjour

Uredi sto s lakoćom: JYSK stolnjaci koji donose toplinu i eleganciju

TEKST: Adelisa Mašić

Uredi sto s lakoćom: JYSK stolnjaci koji donose toplinu i eleganciju Uredi sto s lakoćom: JYSK stolnjaci koji donose toplinu i eleganciju

Stolnjak je detalj koji čini razliku. On unosi toplinu, povezuje sve elemente na stolu i pretvara običan obrok u mali ritual.

U JYSK ponudi ove sezone dominiraju prirodni tonovi: bež, siva, topla smeđa i zlatna – savršeni za stvaranje mirne, cozy atmosfere u trpezariji. 

 



Materijali poput lana i pamuka daju rustikalni, ali elegantan dojam, dok su decentne teksture i meke ivice ono što svaku trpezu čini privlačnom.

 



Ako voliš klasičan izgled, odaberi jednostavan jednobojni stolnjak i naglasi ga keramičkim posuđem i staklenim čašama. Za nešto moderniji pristup, kombinuj stolnjake s podmetačima i ubrusima.

 

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!


 



A najbolji dio? JYSK stolnjaci su funkcionalni i jednostavni za održavanje, što ih čini idealnim za svakodnevnu upotrebu. 

 



Od porodičnih večera do prazničnih okupljanja, uz pravi stolnjak i nekoliko pažljivo odabranih detalja, svaki sto postaje mjesto susreta i uživanja.

 



U nastavku izdvajamo stolnjake iz JYSK-a koji će tvoju trpezariju pretvoriti u prostor pun topline i stila:


jysk_stolnjaci10bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci9bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci8bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci7bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci6bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci5bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci4bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci3bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci2bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje



jysk_stolnjaci1bonjour_ba-2
 

Kupi ovdje

Foto: @designguro


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!