TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 6.2.2017.
Početak novog radnog tjedna odlučili smo začiniti domaćim keksima. Ipak, nakon uspješno završenih obveza, čokolada i punjenje baterija nam se čini kao pametna ideja.
Inspiraciju za naše kulinarske avanture, pronašli smo na popularnoj gastro adresi i 3 favorita, koji će zadovoljiti svačije nepce, donosimo u nastavku.
#Baklava s pistacijama
Sastojci:
300 g tankog tijesta za baklavu
200 g maslaca
350 g očišćenih i samljevenih pistacija
Za sirup:
300 g šećera
700 ml vode
10 g Limunske kiseline Dolcela
nekoliko kapi eteričnog ulja od naranče
Priprema:
1. U namašćenu tepsiju posložite 2 lista tijesta i premažite ih rastopljenim maslacem.
2. Po listovima rasporedite dio pistacija, pokrijte s dva lista tijesta i premažite maslacem. Tako slažite nadjev i tijesto dok sve ne potrošite. Završite s tijestom, premažite maslacem i narežite na kocke.
3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C 35 minuta, zatim povisite temperaturu na 210°C i pecite još 10 minuta.
4. Šećer otopite u vodi, dodajte limunsku kiselinu i kuhajte uz neprekidno miješanje tako dugo dok ne dobijete gust sirup.
5. Na kraju dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od naranče. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
6. Pečenu baklavu prelijte sirupom i ostavite stajati do drugog dana da upije tekućinu.
Savjet:
Želite li postići još više mediteranski okus, iskombinirajte više orašastih plodova (badema, pinjola, pistacija).
Preuzeto od @andreja
#Nutella cheesecake
Sastojci:
Podloga:
250g digestive keksa
125g maslaca
Krema:
500g Mascarponea
300g nutelle ili linolade nougat
100g mljevenih lješnjaka
60g šećera u prahu
Dekoracija:
mljeveni lješnjaci
komadići čokolade
1. Za podlogu:
Samljevene Digestive kekse stavite u zdjelu, dodajte maslac i rukama promiješajte dok se smjesa ne sjedini. Protisnite smjesu na dno kalupa od 20cm i stavite u hladnjak da se stisne dok radite kremu.
2. Za kremu:
Mikserom pomiješajte krem sir, šećer u prahu, linoladu i lješnjake, zatim kremu ravnomjernu rasporedite po kalupu. Ostavite tortu u hladnjaku minimalno 3 sata prije posluživanja
3. Za dekoraciju:
Koristeći kalupe za keksiće tortu sam posula tankim slojem preprženih lješnjaka, a praznine ''ispunila'' komadićima bijele i mliječne čokolade.
Preuzeto od @KarlaSandra
# Domaća čokolada
Sastojci:
šalica =250 ml
1/4 šalice gorkog kakaa
1/4 šalice kokosovog ulja /otopljenog kakao maslaca
žlica meda
po želji sjeckani orašasti plodovi za dekoraciju
Priprema:
1. Mutilicom ili mikserom dobro pomiješajte sve sastojke. izlijte u kalup (ja sam koristila obične plastične posudice s ravnim dnom) i stavite u hladnjak preko noći da stisne.
2. Ako želite dekorirati, to učinite prije stavljanja u hladnjak.
Preuzeto od: natalidethul
Foto: Gringalicious,swankyrecipes.com
TEKST: Bonjour.ba
Svi znamo onaj osjećaj kada stanete ispred ogledala u kabini i pomislite: „Ovo je to.“ Ta neopisiva, tiha sigurnost da ste pronašli nešto što vas prati kroz dan, prati kroz raspoloženje i kroz grad.
Upravo to smo tražili u novoj proljetnoj stajling avanturi, istražujući ponudu modnih brendova Mango, DeFacto, UPIM i Amiamo. Sve u okviru jednog mjesta, ARIA mall, gdje je svaka kombinacija postala mali scenarij za životne trenutke koje tek trebamo doživjeti.
Krenimo sa shopping pričom koju ćete željeti ponoviti.
Mango: Popodnevna ekspresija stava
Zebra print možda ne govori tiho, ali ne mora ni da viče. U Mango setu s crno-bijelim zebra uzorkom, modna priča se mijenja, ulazimo u dan s više samopouzdanja, više izražajnosti, više igre.
Ovaj set fluidno prati tijelo, a crvena pletena torba i sunčane naočale sa crvenim okvirom u retro stilu dodaju sloj karaktera i akcenat čitavom looku.
Ovo je kombinacija za gradski ručak, poslijepodnevni sastanak ili samo hodanje bez plana, ali s puno stila. Zlataste sandale s finim detaljima savršeno zatvaraju vizualnu kompoziciju, bez da odvlače pažnju. Umjesto toga, oni postaju tihi akcent.
DeFacto: Jutarnji minimalizam s dozom razigranosti
Dan započnite kombinacijom koja miriše na prvo sunce, prvu kafu na terasi i laganu šetnju prema obavezama. DeFacto donosi ženstven, ali ležeran look u formi bež blejzera, kratkih hlača i topa s tačkicama. Tonovi su nježni, teksture mekane, a dojam moderan i promišljen.
Ono što ovu kombinaciju čini posebnom jeste ravnoteža između poslovnog i ležernog. Idealna je za one dane kada nemate vremena za presvlačenje, ali želite ostaviti dojam. U paru s bijelom torbicom i nježnim bijelim sandalama, ovaj outfit nosi energiju optimizma.
UPIM: Večernja jednostavnost s daškom Italije
Kako dan odmiče, styling postaje tiši, elegantniji. UPIM predlaže look koji odaje dojam lakoće i sofisticiranosti: crni pleteni top, bijele cropped hlače i slamni šešir kao poziv na večernju šetnju ili piće s prijateljima. Ovaj outfit ne pokušava da dominira prostorom, ali ostaje zapamćen.
Kontrast između tekstura igra važnu ulogu. Pletenina na gornjem dijelu dodaje dubinu, dok su hlače čiste i prozračne. Sve odiše ravnotežom između ležernosti i urbanosti.
Amiamo: Cipele koje su postale priča same za sebe
Svaki par Amiamo modela priča svoju mikro-priču: metalik plave sandale za dane kad vam treba doza energije, pletene sandale s remenčićima koje podsjećaju na italijanske ulice i ljetne dane, te crene klasične otvorene sandale koje pristaju uz gotovo sve.
Ono što ih povezuje jeste osjećaj da ste "složili" cijeli look tek kada obujete pravi par. Detalji su promišljeni, udobnost je ozbiljna, a vizualni dojam nikad nije slučajan. Bez obzira na to jeste li u blejzeru, zebri ili crnoj pletenini, Amiamo vas neće iznevjeriti.
Tri outfita, tri raspoloženja spojeni kroz iskustvo koje je blisko, spontano i beskrajno inspirativno. Sljedeći put kad krenete u šoping, ne tražite samo komad odjeće. Tražite trenutak u kojem ćete se prepoznati.
Produkcija: Bonjour.ba
Foto/Video: Marko Jovančić
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!