3 savjeta uz koja ćete uvijek imati lijepo stilizirane šiške

KOSA
12.5.2020.

Predmet najčešćih rasprava, dvojbi i upita kad su u pitanju frizure, njihovo stiliziranje, oblikovanje i održavanje upravo su šiške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako volimo kako šiške našoj frizuri daju dašak elegancije, francuskog chica i osvježenja za svaki oblik lica, pitamo se - što napraviti kada se ponašaju buntovno i ne žele surađivati sa nijednim aparatom za stiliziranje kose koji imamo pri ruci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tome vam mogu pomoći naredna tri savjeta koji će vam pokazati kako da ih lakše stilizirate, a možda i ohrabriti da ih napokon ošišate, ako ste se dosada dvoumili.

ČESTO ŠIŠANJE

Odlazak kod frizera na često šišanje i oblikovanje vaših šiški jedan je od najsigurnijih i najboljih načina kako očuvati njihov oblik i stilizirati ih iz dana u dan na najbolji način. Iako cijela kosa naraste 1,25 cm svakog mjeseca, nekada se uistinu čini da naše šiške rastu nekim bržim tempom. Kako biste osigurali regularna i česta šišanja, odličan je trik da po završetku tretmana kod frizera odmah zakažete novi termin za dva do tri tjedna kako bi vam ponovno ošišao i stilizirao šiške.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Mane Style (@themanestyle) on

TEHNIKA SUŠENJA JE JAKO VAŽNA

Način na koji sušite šiške nakon pranja kose može biti odličan trik kako ih ukrotiti sve do narednog pranja kose. Postoji nekoliko tehnika, ovisno o obliku vaših šiški, no najčešća je preporuka da vaše šiške sušite postavljajući sušilo za kosu direktno iznad šiški i usmjerite puhanje prema dolje. Prije no što se u potpunosti osuše, ispod šiški postavite okruglu četku za feniranje kako biste kreirali blagi nagib i kako vaše šiške ne bi beživotno pale na vaše čelo.
Ukoliko imate kovrčavu kosu, umjesto ravnim nastavkom fena, vašu kosu uključujući i šiške sušite difuzerom kako biste oblikovali vaše prirodne kovrče.

Foto: @maralafontan

ŠAMPON ZA SUHO PRANJE KOSE JE VAŠ NAJBOLJI PRIJATELJ

Nije tajna kako je najveća dvojba pri šišanju šiški upravo činjenica da nakon već jednog dana od vašeg zadnjeg pranja kose, one mogu biti izazovne za stiliziranje. To se događa radi činjenice da stalno na vaše lice, a samim time i na vaše čelo, nanosite hidratantnu kremu, kremu za sunčanje, make-up i slične proizvode te takvi rituali mogu zamastiti vaše šiške i učiniti njihovo oblikovanje gotovo nemogućim zadatkom.
No, u stiliziranju vam može pomoći šampon za suho pranje kose koji dame sa šiškama biraju radije nego sprej za stiliziranje. Razlog se krije u tome da šampon za suho pranje kose uspijeva vratiti volumen vašim šiškama i dati im formu, dok će ih sprej za stiliziranje previše učvrstiti i često učiniti da izgledaju beživotno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma V Sheerman (@emmavsheermanhair) on

KOSA , 12.5.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Dijana Ćavar

Foto by:

instagram.com @matildadjerf

Podijeli:

Posljednje objavljeno