3 savjeta što napraviti kada ostvarenje ciljeva ne ide po planu  - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta što napraviti kada ostvarenje ciljeva ne ide po planu 

POSAO & ŽIVOT
11.9.2019.

Do kraja godine ostala je nešto više od tri mjeseca, što brojne od nas potiče na analizu ciljeva za ovu godinu i razmišljanje o svim obećanjima koje smo si dali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usvajanje novih navika, promjena rutine i rad na vlastitom karakteru među prvim su koracima uz koje pokušavamo dodatno poboljšati naše vještine i stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad, samo ostvarenje i ne ide po planu, nedostaje nam volje, energije i motivacije, zbog čega je važno ponovno reorganizirati naše vrijeme i ciljeve.

NEMOJTE BITI PRESTROGI PREMA SEBI 

Ponekad si trebamo dozvoliti da se osjećamo tužno i umorno. Jer, ako se i u takvim situacijama pretrpamo obvezama, izgubit ćemo motivaciju i produktivnost. Pustite da dan prođe u tom tonu, a sutradan promislite što možete učiniti da promijenite taj scenarij i u čemu leži problem. Kada dobijete odgovore zašto se to dogodilo, vrijeme je da si postavite upit i kako točno promijeniti danu situaciju. 

MIJENJAJTE SVOJE CILJEVE

Nemojte se plašiti mijenjati vaše ciljeve ili korake koji vode ka ostvarenju cilja. Naučene lekcije i iskustva iskoristite kako biste promijenili prvotne želje i dodatno ih nadogradili.

SVOJ CILJ PODIJELITE U NEKOLIKO MANJIH KORAKA

Jednom kada si popišete sve korake koje će vas odvesti do cilja, imat ćete jasniju sliku, vremenske odrednice te što vam je sve potrebno za ostvarenje. Uz to, znat ćete obveze organizirati prema prioritetima i tako biti korak bliže većem cilju.
 

POSAO & ŽIVOT , 11.9.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

pinterest.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno