3 savjeta kako instant povećati samopouzdanje na radnom mjestu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta kako instant povećati samopouzdanje na radnom mjestu

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
27.1.2019.

  Samopouzdanje je kategorija koju mnogi smatraju ključnom za rast, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, dok strah često navode kao glavnu prepreku u razvijanju karijere i ostvarenju ciljeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte tome i samokritiku koja ponekad budi negativne emocije te imate formulu koja će postati barijera ka uspjehu. Oni postaju i glavni krivci zašto vaše projektne ideje nikada ne budu izložene na sastancima u kompaniji, ali i glavni motiv zašto je vaša kreativnost nedovoljno izražena na sastanku vašeg odijela. Kako biste to promijenili i napokon si dali potrebnu injekciju u razvoju karijere, izdvojili smo tri savjeta koja će dodatno potaknuti vaše samopouzdanje.
 


#Nosite prikladnu odjeću koja dodatno potiče vaše samopouzdanje
Još uvijek pamtite onaj snažan osjećaj koji se javio kada ste na važan event odjenuli haljinu u kojoj ste se osjećali elegantno i dotjerano? Pronađite komade uz koje ćete se tako osjećati i dok se spremate za posao. Dajte si injekciju samopouzdanja kroz odjeću koju nosite i pokažite svima da držite sve konce u rukama.

 

samopouzdanje2

 

#Razgovarajte često sa svojim mentorima
Bez obzira da li riječ o vašoj mami, mužu, prijateljici ili radnom kolegi – razgovor s osobom kojoj vjerujte i njeni savjeti mogu učiniti čuda za vaš performans na radnom mjestu.

#Uvijek ulažite u osobni rast
„Najvažnija i najuzbudljivija veza je ona koju imamo sami sa sobom.“ – jedna je od kultnih izjava Carrie Bradshaw.
I uistinu ako uzmemo u obzir da dnevno procesuiramo više od 60 000 različitih misli, itekako je važno što govorimo sami sebi. Pokušajte prepoznati negativne obrasce ponašanja i polako ih mijenjajte u pozitivne. Velika je razlika između razmišljanja 'nisam dovoljno dobar' i 'postoji još dosta prostora za napredak'. I iako su brojni uspješni ljudi također kritični sami prema sebi, oni kritiku koriste kao obrazac za rast i unaprjeđenje, ne za korak unazad u ostvarenju cilja.

 

Foto: josefindahlberg.se, sincerellyjules.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno