3 razloga zašto je kuhanje s klincima edukativna i zabavna aktivnost

MAME RULZ
26.10.2019.

Postoji bezbroj aktivnosti koje možemo raditi s djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada nas kišno vrijeme ograniči samo na indoor druženja, uz društvene igre, bojanje, crtanje i slaganje, naše najmlađe možemo uključiti i u obavljanje kućnih zadataka te tako pokrenuti nove tradicije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhanje s djecom može biti itekako korisno za njihovo zdravlje i prehrambene navike, ali i biti odlična igra uz koju će naučiti puno toga.

Djeca vole biti uz roditelje i raditi stvari koje i oni rade, zato je priprema kolača, zdravog napitka ili dozvola da mijese tijesto idealan način da dobijete malog pomagača u kuhinji. Naravno, vaša kulinarska avantura zahtijevat će organizaciju i podjelu poslova te vjerojatno podrazumijevati malko više nereda, no, naučene lekcije i smijeh koji će ju pratiti, kreirat će idealan balans. 

DJECA UČE VRIJEDNOST I VAŽNOST HRANE

Naime, kada dobijemo servirano jelo, nerijetko nismo svjesni vremena, truda i količine namirnice utrošenih za pripremu jela. Tako je slično i s djecom. Kroz zajedničku pripremu, naučit će da je za pripremu ukusnog ručka bilo potrebno dosta sjeckanja, prženja i kuhanja, ali i uvidjeti da je kuhanje svojevrsna znanost koju prate zanimljivi procesi, poput dodavanja kvasca u jela ili pripreme krem juhe. 

DJECA UČE BROJEVE I OMJERE TE RAZVIJAJU OSJETILA 

Uz vaganje i  mjerenje tekućina, pobliže se upoznaju s težinama, omjerima, brojevima i vrijednostima. 
Uz to, isprobavanje jela pomaže da uvide slanost, gorkost ili slatkoću pojedinih namirnica i jela. 

DIJETE RAZVIJA FINU MOTORIKU

Priprema jela probudit će kreativnost, preciznost i pripomoći da se dijete osjeća samopouzdano i ponosno nakon obavljenog posla, neovisno je li riječ o pripremi jaja ili okruglicama od tijesta. 

MAME RULZ , 26.10.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Masha Theone

Podijeli:

Posljednje objavljeno