3 razloga zašto biste u svoju beauty rutinu trebali dodati i šipkovo ulje

BEAUTY SAVJETI
3.1.2019.
 Ako ste u potrazi za najprirodnijim načinima hidratizacije i njege vaše kože, prirodna ulja su vjerujemo daleko najbolje i najpristupačnije rješenje. Upotrebom ulja korak ste bliže mladolikoj i sjajnoj koži, a zahvaljujući prirodnim tvarima i spojevima iz biljaka, ulja dubinski hrane kožu i pomažu u rješavanju brojnih dermatoloških problema.

O blagodatima arganovog ulja, bademovog ulja ili ulja divlje ruže, već smo toliko puta čitali, a sve više svoje mjesto na polici u kupaonici nalazi i ulje šipka.
Ono što olakšava njegovu prisutnost svakako je činjenica da odgovara baš svakom tipu kože te je jako lagano. Dovoljno je tek par kapi ulja kako biste nahranili svoju kožu. Umasirajte ga direktno u kožu nakon čišćenja lica ili dodajte par kapi ulja u svoju hidratantnu kremu.

5c96978d8fd09cf746e0b8bace1e265f

 

 

Kada govorimo o njegovim prednostima, prva je svakako velika količina vitamina. Naime, lagano ulje šipka bogato je vitaminima A, E, C, D i beta karotenom, a upravo zahvaljujući prisutnosti vitamina A i C koji stimuliraju proizvodnju kolagena, ovo ulje regenerira kožu te ju čini sjajnijom. Zatim, bogat je antioksidantima koji prodiru u kožu i pomažu u nestajanju crvenila, a uz to smanjuju i tamne pigmentacije i pripomažu u zacjeljivanju ožiljaka. Esencijalne masne kiseline čine ga idealnim za smanjivanja bora i podočnjaka, a koristan je i za sprječavanje stvaranja strija.
Ovo ulje favorit je vojvotkinje od Cambridgea, koja je u jednom intervjuu otkrila da koristi prirodno šipkovo ulje brenda Trilogy, koje se proda svakih 20 sekundi negdje u svijetu. Vole ga i Miranda Kerr, Victoria Beckham i Gwyneth Paltrow, a vjerujemo da ćete i vi vidjeti brojna poboljšanja na vašoj koži nakon dodavanja istog u beauty rutinu.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

    Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

    Povezani članci

    Članci iz rubrike

    Tekst by:

    Bonjour

    Podijeli:

    Posljednje objavljeno: