3 proljetna trenda za prekrasan izgled vašeg doma - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 proljetna trenda za prekrasan izgled vašeg doma

Tekst:

Ana Rotim

INTERIJERI
1.5.2022.

Laganim ali sigurnim korakom već nas je zahvatila proljetna groznica. Osim što nas vedri i topli dani iznova uveseljavaju mnogima bude potrebu za osvježenjem doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trendovi za uređenje doma ni ovog proljeća nas nisu ostavili ravnodušnim. Naime, osim što brojni ističu potrebu za ulaganjem u održive materijale, minimalistički trend i dalje osvaja interijer stručnjake, a veliki broj se okreće country maksimalizmu kad se radi o izgledu doma.
 

 Održivost prije svega

Fokus na održivom dizajnu interijera te ulaganje u kvalitetne, organske materijale filozofija je koju biraju mnogi. Osim što u naš dom unose dozu prozračnosti, poboljšavaju kvalitetu zraka i smanjuju rizik od zdravstvenih problema. Prednost je što dolaze u različitim bojama i uzorcima tako da bez obzira na to volite li minimalistički stil ili kombinaciju živahnih boja održivi materijali savršeno će se uklopiti u vaš dom. 
 

 

Minimalistički trend

Iako se ovaj trend ne stišava iz godine u godinu stručnjaci za interijere poseban naglasak stavljaju na jednostavnost kada se radi o trendovima za proljeće 2022. godine. Sofe neobičnog dizajna u neutralnim bojama, uz drvene stoliće, postale su “must-have” komad namještaja kojeg rado viđamo po društvenim mrežama. Poigrajte se sa raznim zemljanim nijansama, dugim ogledalima zlatnog obruba, jednobojnim uzorcima i udobnim materijalima. Kada se radi o ovom stilu ne možete pogriješiti, samo budite umjereni. 

 


Country maksimalizam

Riječ “dom” bez puno razmišljanja nas asocira na toplinu i udobnost. Baš tako izgleda i country maximalism stil kojeg velik broj ljudi veže uz seoski interijer, no to ne mora biti tako. Naime, ovaj stil nas podsjeća na raskošne domove engleskih plemića, a stručnjaci ga ističu kao jedan od vodećih trendova za proljeće 2022. Istinski ljubitelji bogatih teksura u raskošnim bojama zaista neće ostati ravnodušni, a široka ponuda dezena zadovoljit će i one najzahtjevnije. Eksperimentirajte s printom, kombinirajte boje i kreirajte svoj dom iz bajke.


 


* * *
Naslovna fotografija: @isahernaez 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno